S-a născut cu peste 500 de semne pe corp și era poreclită „Dalmațiana”. Cum arată acum adolescenta care a devenit model

Alba Parejo, o adolescentă din Barcelona, Spania, s-a născut cu peste 500 de semne pe corp, motiv pentru care a fost batjocorită toată copilăria de cei din jurul ei. Acum, în vârstă de 16 ani, Alba a învățat să se accepte așa cum este și să ducă o viață fericită.

Citește și – A doua zi după moartea subită a tatălui, adolescenta s-a trezit cu pete roșii pe tot corpul

Tânăra s-a născut cu o afecțiune numită nev melanocitar congenital, motiv pentru care trupul ei este acoperit în mare parte de alunițe și pete maronii și poroase.

„Am nevul pe șolduri, pe fund, pe coapse și peste 500 de alunițe pe tot corpul”, a povestit tânăra, care până la vârsta de cinci ani a suferit 30 de intervenții chirurgicale pentru a elimina zonele grav afectate.

„Pe măsură ce creșteam, îmi dădeam seama că oamenii se uită ciudat la mine din cauza pielii. Mă simțeam prost. Se uitau la mine de parcă eram un monstru. Unoeri râdeau de mine și mă strigau ‘dalmațiana’ sau ‘extraterestra’. Cineva chiar m-a întrebat la un moment dat dacă am pielea pictată”, a mai spus Alba.

Din cauza acestei condiții, Alba a încercat să își ascundă mereu corpul, iar până anul trecut nu fusese niciodată la piscină. În 2016, adolescenta și-a făcut curaj și a decis să îi înfrunte pe toți cei care au marginalizat-o.

Alba Parejo a început să publice imagini cu trupul ei pe rețelele de socializare și să le explice oamenilor de ce arată așa, iar gestul ei de curaj a fost apreciat de zeci de mii de oameni din întreaga lume.

„Anul trecut m-am hotărât să încep să fiu mai deschisă în legătură cu boala mea. Am fost contactată de oameni din lumea întreagă care mi-au spus că sunt o sursă de inspirație pentru ei. Încurajările lor m-au determinat să mă înscriu la un concurs, pe care l-am și câștigat. Am fost aleasă imaginea unui centru comercial, iar chipul meu a apărut peste tot: panouri publicitare, autobuze, pliante. Sunt fericită acum”, povestește Alba.

Citește și – Semnele din naștere – indicatoare ale vieților anterioare

Foto – Shutterstock

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: