Trucuri de frumuseţe pentru un ten hidratat şi strălucitor

De Diana Sorescu pe

A venit primăvara, e soare, iar sărbătorile pascale bat la uşă. Întâmpină-le cu zâmbetul pe buze, cu un coş cu ouă colorate dar şi cu un ten radiant, strălucitor.

Truc de beauty

Că trebuie să bei cât mai multă apă zilnic pentru ca tenul tău să se menţină hidratat, asta ştii deja!

Iată însă un truc de frumuseţe pe care vedetele de la Hollywood îl pun în practică deseori: într-un castron cu apă fierbinte, scufundă un prosopel de bumbac. Scoate-l cu grijă, stoarce-l bine şi lasă-l să se răcească până căldura devine suportabilă.

Aplică-l pe faţă şi lasă-l aşa vreme de 10 minute, după care stropeşte-ţi tenul cu valuri de apă rece, cât de rece suporţi! Pielea va deveni mai elastică, vizibil revigorată şi mai luminoasă.

Mască din fructe

–    Jumătate de banană
–    2 căpşuni
–    Cubuleţe de pepene roşu
–    O caisă
–    O lingură de miere

Pasează bine fructele până vei obţine o pastă cremoasă. Adaugă mierea şi încorporează. Răsfaţă-ţi tenul cu masca de fructe şi clăteşte-te după 15 minute cu ceai călduţ de muşeţel.

Mască cu fasole verde

–    Bobiţele de fasole din păstăile verzi
–    O linguriţă cu ulei de măsline
–    Două linguriţe cu suc de aloe vera

Cu ajutorul unui blender fă un piure din bobiţele de fasole. Adaugă uleiul de măsline şi sucul de aloe vera, apoi, cu o pensulă, aplică-ţi piureul pe faţă. Acoperă-te cu un prosop umed şi cald. Stai aşa 15 minute. Spală-te cu apă rece.

Gomaj cu mălai

–    2 linguri cu mălai
–    O lingură cu ulei de susan
–    O linguriţă cu tărâţe
–    Un sfert de avocado

Din toate aceste ingrediente prepară o cremă grunjoasă cu care exfoliază-ţi gentil tenul. Având în vedere că uleiul de susan şi avocado îl vor hidrata concomitent, această mască este foarte complexă. Vei avea tenul luminos şi hidratat în doar 5 minute!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro