Toamnă/iarnă 2009/2010 – tendinţe pentru bijuterii

De Andra Pecingina, pe

Bijuteriile apărute în prezentările colecţiilor pentru toamna 2009 sunt importante pentru a defini tendinţele din moda actuală. Inspiraţia vine din trecut, respectiv din anii 1940 şi 1980…
…şi la fel de mult din natură şi arta plastică. Iată piesele în care trebuie să investeşti pentru a îţi completa imaginea vestimentară!

Bijuteriile sunt în mare parte realizate din lanţuri suprapuse ornamentate cu medalion, pietre, piese metalice XXL. Toate acestea sunt elemente cheie pentru sezonul de toamnă.  Pe măsură ce temperaturile scad, dispare fluiditatea rochiilor de vară pentru a ceda locul unor ţinute conservatoare, croite rigid. Simplitatea şi structura designurilor primează. Spre deosebire de alte sezoane, în care vestimentaţia minimalistă cerea cât mai puţine ornamente, colecţiile din toamna 2009 vin cu bijuterii declarative care să le evidenţieze cât mai bine. Piese de bijuterie fără vârstă sunt suprapuse hainelor pentru a atrage toate privirile!

Colierele masive sau extravagante apar în prezentările John  Galliano, Marc Jacobs, Louis Vuitton sau Lanvin. Colecţia de toamnă semnată John Galliano a avut ca inspiraţie păpuşile ruseşti şi aduce pe scenă coliere cu pandantive rotunde şi grele, iar Lanvin a folosit forme geometrice: cub, oval, pătrat.
Marni, Marc Jacobs, Dolce and Gabbana, Missoni şi alţi creatori au adăugat în liniile lor vestimentare accesorii din şi cu lanţuri.
Toamnă/iarnă 2009/2010 - tendinţe pentru bijuterii

Lanţuri mari, puternice, aurii sau argintii, din metale nepreţioase, dar care se potrivesc perfect alături de alte piese în nuanţe de negru, alb, roşu sau gri. Lanţurile metalice sunt detaliile de păstrat în vedere pentru un stil „lady like”: rochii lungi, deux-pieces din mătase şi caşmir.

Toamnă/iarnă 2009/2010 - tendinţe pentru bijuterii
Cerceii candelabru sunt în continuare vedetele colecţiilor de bijuterii pentru toamnă iarnă 2009 2010, pentru că sunt împodobiţi cu pietre minunate care coboară în cascadă, evidenţiază linia gâtului şi ating uneori chiar umerii. Acum trebuie să cauţi o pereche cu nuanţe puternice de roz fuchsia alături de culoarea chihlimbarului sau verde oliv alături de topaz.

Brăţările care adaugă culoare designurilor pentru toamnă/iarnă 2010 sunt eclectice, clasice, moderne sau foarte îndrăzneţe, şi nu trebuie uitate atunci când vorbim de tendinţe în accesorii. Designerii au găsit o combinaţie foarte bună între confort şi stil: brăţări foarte mari din pietre de chihlimbar sau metal uşor.
Toamnă/iarnă 2009/2010 - tendinţe pentru bijuterii
Inelul de cocktail este genul de bijuterie care la orice eveniment  de gală îţi va decora mâna atunci când ridici un pahar de şampanie. În acest sezon caută pietre supradimensionate, modele care combină pietre preţioase şi lemn, sau plastic dur cu un luciu futuristic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro