Şalul, accesoriu indispensabil în sezonul rece

De Diana Sorescu, pe

Purtat peste blazer, peste sacou sau tricou, şalul este must have pentru orice fashionistă. Învaţă de la vedete cum să îl asortezi într-un mod chic şi armonios!
Şalul maxi este accesoriul cheie atunci când vrei să transformi o ţinută aparent banală într-un spectacol vestimentar.

Vedetele îl poartă deja de ani buni, sezon de sezon, iar combinaţiile pe care le fac sunt demne de urmat. În iarna lui  2010-2011 se poartă şalurile oversized, cu motive orieantale, geometrice şi abstracte, animal print, cu imprimeuri ce amintesc de eşarfele ţiganilor nomazi, cu ciucuri sau simple.

De asemenea, rămân în top şalurile monocrome din materiale preţioase precum caşmirul şi fularele croşetate, groase, pufoase.

Cum le asortezi

Şalul este un accesoriu extrem de versatil ce merge combinat cu diverse piese vestimentare şi culori.

Culoarea şi imprimeul şalului pot influenţa definitoriu ţinuta pe care o abordezi, aşadar:

–    Pentru un look romantic optează pentru eşarfe cu modele delicate, de la buline la fluturaşi sau linii fine, pe care le poţi asorta cu o pereche de jeanşi simpli şi cizme muschetar.

–    Ca să fii o divă-sporty, îmbracă tricouri largi, uni, pantaloni elastici, prinde-ţi părul într-o coadă de cal şi înfăşoară-ţi în jurul gâtului un şal amplu.

–    Ia exemplu de la actriţa Diane Kruger şi obţine un aer smart-casual cu ajutorul unei perechi de pantofi cu iz masculin, Oxford şi a unei eşarfe cu print geometric.

–    Salul XXL cu imprimeu de leopard este un accesoriu statement prin esenţa sa, aşa că pisele vestimentare ce îi sunt asociate trebuie să fie minimaliste. Jessica Alba îl poartă cu maiouri albe şi jeanşi simpli, prespălaţi. Tu îl porţi asorta şi unei malete negre, plus jeans şi cizme cu carâmb înalt.

–    Şalul poate să devină şi accesoriu de top pentru o ţinută elegantă. Alege fie un model în tonuri pale, fie un şal în nuanţe vibrante, de la roşu pasional la albastru coral. Poartă-l peste un jachetă tunică ori peste un mantou cu nasturi mari.

Recomandări:

1.    Şal de la Meli Melo, 39.99 Ron
2.    Fular croşetat cu glugă aplicată de la Accessorize, 148.5 Ron
3.    Şal cu imprimeu floral, LaRedoute, 94.99 Ron
4.    Eşarfă de la  Ama Fashion, 80 Ron

Şalul, accesoriu indispensabil în sezonul rece

Vezi în galeria foto vedete care poartă şal şi inspiră-te de la ele!

Foto: Hepta, Northfoto, arhiva Ringier, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!