Remedii pentru buzele uscate

De Andra Pecingina pe

Te-ai întrebat vreodată de ce buzele se usucă mult mai des decât restul tenului şi sunt mult mai sensibile la variaţile meteorologice? Noi îţi răspundem la întrebări …
… şi îţi oferim soluţii pentru ca tu să ai mereu buze frumoase!

Ai observat cu siguranţă că alte zone ale feţei tale se usucă şi ele, dar nu la fel de des ca buzele, mai ales în mijlocul iernii. Acest lucru se întâmplă pentru că buzele, spre deosebire de restul pielii, nu au glande sudoripare sau glande sebacee. Lipsa acestora lasă buzele fără unele uleiuri natural care asigură hidratarea tenului de obicei.

Buzele se bazează pe hidratarea „furată” din jurul lor, hidratarea care nu este aproape niciodată de ajuns. De aceea trebuie să le ajuţă să îşi păstreze sănătatea şi frumuseţea folosind sfaturile de mai jos!

Cauzele buzelor crăpate pot fi frigul şi aerul rece din mijlocul iernii, aerul uscat şi torid din timpul verii, medicamentele şi chiar unele rujuri de buze ale căror ingrediente de parfumerie usucă pielea.

Ce poţi face pentru a evita situaţii în care buzele tale devin uscate şi chiar dureroase? Nu îţi muşca buzele şi mai ales nu le umezi în timp ce te afli afară în frig. Aceste două obiceiuri pot face mult rău şi trebuie să renunţi la ele.

Foloseşte un supliment alimentar cu multivitamine pentru că buzele care se usucă uşor pot indica deficienţe nutritive.  Include în alimentaţia ta lapte, iaur, brânză şi somon, acestea sunt bogate în calciu şi magneziu.

Experţii spun că atunci când sorbi ceai fierbinte pe durata zilei, sistemul tău circulator se dilată şi astfel creşte hidratarea la nivelul ţesuturilor periferice. Evită alcoolul şi cafeina pentru că acestea sunt principalele substanţe care cauzează deshidratare.

Foloseşte miere sau un gel pe bază de aloe vera pentru a scăpa de buzele crăpate şi uscate. Atunci când aplici unul din aceste tratamente te poţi aştepta la rezultate uimitoare, chiar la tine acasă.

Remedii pentru buzele uscateIgnoră buzele atunci când apelezi la gelul exfoliant. Foloseşte o felie de castravete pentru a exfolia blând buzele în timp ce le oferi şi hidratare.

Hidratarea este foarte importantă, nu uita să bei minim doi litri de lichide pe zi şi să foloseşti de două ori pe zi un produs pentru protejarea şi hidratarea buzelor tale.

Noi îţi recomandăm balsamul calmant pentru buze de la Oriflame la preţul de 10,99 lei şi Nivea Lip Effect Q10 PLUS la preţul de 12 lei.Remedii pentru buzele uscate

Deşi buzele crăpate şi foaret uscate sunt comune anotimpului rece, nu ignora protecţia lor nici în timpul verii, când soarele le face mult rău.

Dermatologii recomandă ca vara să foloseşti un balsam de buze cu factor de protecţie solară de minim 15.

Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro