Povestea pantofilor pe comandă

De Andra Pecingina, pe

Monopolul marilor designeri de accesorii din Bucureşti a fost „spart” de patru nume noi în peisajul autohton: Coca Zaboloteanu, Smiling Shoes, ChouChou şi Pixie Shoes.
Ne-am propus să îţi dezvăluim poveştile acestor tinere creatoare.

Aceşti designeri şi-au dorit să creeze pantofi frumoşi care nu se demodează şi chiar au reuşit. Noile colecţii semnate Coca Zaboloteanu, Smiling Shoes, ChouChou şi Pixie Shoes debordează de senzualitate, confort, un altfel de tipar şi culori originale.

Iar asta în primul rând pentru că cele care se ocupă de creaţie, adoră culorile vii şi detaliile preţioase pe care fiecare femeie şi le doreşte de la acea pereche specială de pantofi.

Cred ca fiecare femeie şi-a dorit să vadă mai multă fantezie în accesoriile găsite în magazine, pantofi care lansează o provocare şi se detaşează de liniile şi culorile deja banale. Acum poţi avea la un preţ convenabil o pereche fenomenală de pantofi realizaţi pe măsura ta, personalizaţi după dorinţele tale şi mai ales confortabili.
 
 De la pasiune la afacere
 
„Totul a început din necesitate… Ştii cum e să nu îţi găseşti perechea de pantofi pe care ţi-o doreşti în culoarea potrivită garderobei tale sau în culorile pe care ţi le doreşti? Nouă ni se întâmplă des asta şi iată că am găsit soluţia! De aici a început joaca, de aici combinaţiile de culori mai trăsnite sau mai serioase”, ne spun fetele de la Chou Chou: Silvia Boblea, Lelia Pănescu şi Oana Mincă.  
 
Povestea Smiling Shoes, mai bine zis a surorilor Corina şi Luiza Năduh, este alta. „Afacerea cu pantofi a fost începută de tatăl nostru acum câţiva ani la Târgovişte, acolo unde este şi în prezent atelierul. Acum câţiva ani era doar o fabrică mică care făcea numai încălţăminte pentru bărbaţi. La început nu ne-am implicat direct în afacerea familiei, însă după ce am ajuns în Bucureşti, apreciind foarte mult lucrurile personalizate şi făcute manual, încercând să ne diferenţiem de uniformele existenţe pe piaţă, ne-am gândit să creem o lume a noastră în care accentul principal să fie pus pe pantofi.”
 Povestea pantofilor pe comandă
Pixie Shoes este iniţiativa Sînzianei Năstase şi a apărut în momentul în care ea şi prietenele ei au hotărât că posedă prea multe perechi de pantofi: „cheltuielile pentru aceştia începeau să depăşească bugetul alocat am decis că este momentul să încercam să transformăm pasiunea în business.”
 
Coca Zaboloteanu a dorit mereu să aibă pantofi doar ai ei, dar a avut întotdeauna parte de dezamăgiri atunci când comanda la anumite ateliere. De aici şi până la a pune bazele unui atelier propriu în mai 2007, nu a mai fost decât un pas. Coca dezvăluie de ce clientele ei sunt unele fidele, pentru că „au libertatea de a-şi alege singure o combinaţie de culori unică şi astfel un pantof nu mai e un simplu accesoriu ci devine o amprenta personală a fiecareia”. „Pentru mine cea mai mare bucurie e să-mi văd pantofii purtaţi pe strada”, ne mai spune ea.
 
Inspiraţia – între tendinţe şi confort
Inspiraţia în design este mereu o provocare pentru orice accesoriu, mai ales pentru încălţăminte, care trebuie să îmbine confortul cu tendinţele apărute din colecţiile marilor creatori.

Corina Năduh ne spune ceva mai multe despre procesul de creaţie din spatele modelelor Smiling Shoes.

„Partea de design este cea mai complexă. Întâi studiem reviste şi materiale de specialitate şi căutăm un punct central de inspiraţie pentru întreagă colecţie, apoi facem multe schiţe fără a ne gândi la nimic altceva. Din multitudinea de desene începem să ni le imaginăm pe fiecare şi astfel le selectăm pe cele care vor face parte din colecţia finală. Urmează partea de creare a prototipurilor cînd verificăm comoditatea şi utilitatea respectivului model, îl probăm personal de cele mai multe ori, iar dacă totul iese ca la carte atunci înseamnă că acel model este pregătit să fie un model smiling.”

Chou Chou şi Pixie Shoes se declară bine conectate atât cu tendinţele intenationale pe care fiecare potenţială clientă le va căuta, dar şi cu fiecare femeie şi cu dorinţele ei particulare, pentru a identifica „anumite lipsuri de pe piaţă.”
 
Pantofii personalizaţi se adresează unei femei „puternic ancorată în realitate, dar care are curajul să se joace, să se exprime, să descopere”, spune Corina de la Smiling Shoes.  
 
„Pantofii noştri sunt foarte comozi!”
 
Adevărul este că „lucrul cel mai important la o pereche de pantofi, după o zi de muncă sau după o petrecere până în zori – e să nu vrei să-i arunci din picioare”, după cum bine punctează Oana Mincă de la Chou Chou.  
Povestea pantofilor pe comandă
Sînziana Năstase se întreabă „noi am purta aşa ceva?” sau  „cât de comod va fi acest model?”, înainte ca Pixie Shoes să conceapă un nou model care „să combine cât mai potrivit ce se poartă cu ce este „purtabil” şi să adauge şi o pată de culoare în griul oraşului.”
 
Ceea ce contează este cromatica fiecărui model. „Culorile sunt alese în aşa fel încât să scoată din anonimat încălţămintea fără a o încărca prea prea mult sau a cădea în penibil. Încercam să facem pantofi care să fie preferaţi de cât mai multe femei, care să poată fi purtaţi atât la birou cât şi pe stradă sau în momentele speciale.”
 
Cât despre Smiling Shoes, conceptul lor vine de la femeile din spatele brandului care îşi doresc că „fiecare clientă să îşi pună în practică propria creativitate, propria închipuire a pantofului ideal… să aibă curajul să se exprime prin culori şi să exploreze  fiecare moment.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2