Părul creţ are semnătură genetică

De Andra Pecingina pe

Cercetătorii australieni au descoperit recent faptul că părul drept, ondulat sau creţ este determinat genetic şi caută „un tratament”. Noi îţi oferim trucuri pentru aranjarea lui!
Persoanele caucaziene au fost analizate pentru a se descoperi exact gena responsabilă pentru specificul podoabei capilare.

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Queensland Institute of Medical Research 45% din populaţia europeană are părul drept, 40% părul ondulat şi doar 15% părul creţ.

Gena TCHH din cromozomul X pare să fie factorul decisiv în determinarea tipului de păr al unei persoane.

Concluzia oamenilor de ştiinţă este că se va putea dezvolta în curând un tratament care să îţi permite să modifici structura părului tău.

 Însă până atunci noi îţi oferim câteva trucuri pentru aranjarea părului creţ.

–    Nu folosi peria pentru a îmblânzi părul creţ sau ondulat, ci un balsam special pe bază de silicon care trebuie lăsat 5 minute. Balsamul din gama Pantene Pro-V conţine Amino silicon, care îţi va uşura aranjarea buclelor.

–    După spălare, foloseşte o cremă de păr cu efect anti-static care poate să reducă mult din efectele vremii asupra podoabei tale capilare. Încearcă „Tony and Guy crema anti-frizz” la preţul de 34 de lei.

–    Este recomandat ca o dată la două săptămâni să aplici o mască cu keratină timp de 10 minute. Keratina păstrează scalpul şi firul de păr hidratat şi rezistent şi are efect anti-static de durată. Alege balsamul şi serul cu keratină şi Provitamina B5, împotriva vârfurilor deteriorate de la Gerovital Plant, 14 lei respectiv 12 lei.   

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro