Noua modă la Hollywood: bărbieritul

De Erika Chivu pe

Vedetele de la Hollywood încep să renunţe la epilarea definitivă cu laser în favoarea aparatului de ras pe care îl folosesc inclusiv pe faţă.
Deşi au la dispoziţie cele mai inovatoare tehnici moderne pentru a scăpa de părul nedorit, vedetele de la Hollywood încep să revină la un obicei mai vechi, de care până şi bărbaţii ar vrea să scape: bărbieritul.

Deşi pare un obicei excentric în zilele noastre, se pare că rasul pe faţă nu e o noutate la Hollywood. Dive precum Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor nu plecau în călătorii fără aparatul de ras.

Avantajul acestuia este că îndepărtează şi puful fin, deschis la culoare, care nu se poate elimina prin tehnici moderne. Şi în plus, lama de ras îndepărtează nu doar firele de păr, ci şi celulele moarte, realizând o exfoliere foarte eficientă.
Se pare că bărbaţii îmbătrânesc mai greu decât femeile tocmai pentru că se rad adesea pe faţă, iar exfolierea frecventă menţine pielea tânără şi curată.

Părul ras creşte mai gros şi mai des?

Totuşi, faţa unui barbat ras de o zi nu arată tocmai bine pentru că firele de păr încep deja să-şi facă apariţia şi nu sunt îndeajuns de lungi pentru a fi rase din nou. Femeile nu au de ce să-şi facă griji pentru asta fiindca nu au pe faţă păr gros şi închis la culoare.

Părul ras nu creşte nici mai des, nici mai gros şi nici mai închis la culoare. Numărul firelor de păr, grosimea şi culoarea lor ţin numai de genetică. Iar dacă deodată îţi dai seama că părul de pe corp e mai des, cauzele nu pot fi decât hormonale.

Totuşi, e adevărat că părul ras pare mai gros, fiindcă este tăiat aproape de bază, într-o zonă unde diametrul lui este mai mare. De asemenea, poate să pară mai des sau mai închis la culoare, dar dacă îl laşi să crească mai mult îţi vei da seama că a revenit la textura şi culoarea iniţială.

Noua modă la Hollywood: bărbieritul
Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor obişnuiau să se radă pe faţă.

Foto: Shutterstock, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro