Michael Jackson şi influenţa lui în modă

De Andra Pecingina, pe

Michael Jackson a fost o legendă a muzicii internaţionale, a inspirat mari artişti ai generaţiei 1980-2000, iar influenţa lui se poate observa cel mai bine în modă.
Regele muzicii pop este considerat un fashion icon incontestabil, şi rămâne în memoria tuturor ca muzician dar şi trendsetter în modă!
Michael Jackson a fost o figură foarte controversată în ultimii 20 de ani şi este în continuare celebru datorită tendinţelor instaurate în modă.

Imaginea lui din perioada pieselor „Bad”, „Beat It” şi „Thriller” a fost inspirată de stilul „biker” cu jachete din piele neagră şi roşie cu aplicaţii din fermoar şi lanţuri, apoi urmată de perioada jachetelor cu aplicaţii militare.

Jacheta din piele roşie cu care Michael apare în videoclipul piesei „Beat It” a impus tendinţa pentru ani şi ani.

Michael Jackson şi influenţa lui în modă
Jacheta în stil militar, cu  diverse aplicaţii, nu se va demoda o perioadă lungă de timp, mai ales datorită unor designeri vizionari, cum este cel din spatele colecţiilor Balmain.

Ultimele colecţii semnate de Christophe Decarnin pentru Balmain reinterpretează mereu diferit această piesă clasică din garderoba starului. Colecţia lor pentru toamnă-iarnă 2009 a fost clar inspirată de stilul regelui muzicii pop. Jacheta a fost purtată de Beyonce şi Rihanna, Mischa Barton şi multe alte celebrităţi.
Michael Jackson şi influenţa lui în modă
Perioada hitului „Dangerous”  l-a adus în prim plan purtând pantaloni negri croiţi scurt, cu şosete albe, tricou alb cu decolteu în V, pălăria din fetru, În timpul turneului  „History” el a revenit la o imagine inspirată din anii ’80, cu nuanţe electrizante şi jachete cu umeri XXL.

Pălăria neagră sau albă din fetru a devenit accesoriu unisex şi un simbol în modă datorită faptului că Michael a purtat-o atât pe scenă cât şi în afara ei. Mişcările sale de dans n-ar mai fi fost la fel fără  „joaca” cu pălăria!

O altă semătură vestimentară a celebrului cântăreţ sunt pantalonii croiţi scurt. Michael Jackson a preferat să poarte mereu pantaloni croiţi pe corp, drepti, ceva mai scurţi, mai ales după ieşirea din adolescenţă şi de sub tirania pantalonilor evazaţi cu imprimeuri caleidoscopice. Dar trebuie să recunoaştem că este singurul care a reuşit să îi poarte fără să arate vulgar şi lipsit de stil!

Costumul alb din două piese este atât masculin cât şi elegant şi a fost mereu preferatul Regelui Pop. Niciun alt star al muzicii nu putea dansa atât de bine în costum, exceptându-l pe James Brown. Costumul alb cu pantalon ţigaretă şi pălărie fedora a apărut în colecţia Gucci pentru primăvară-vară 2009.

În moda anului 2009 putem vedea şi o serie de alte elemente din stilul lui Michael Jackson, cum sunt paietele şi materialele lucioase, mănuşile scurte, ochelarii de soare stil aviator, pantofii tip mocasin şi accesoriile de inspiraţie rock: ţinte, catarame, fermoar, lanţuri.
Michael Jackson şi influenţa lui în modă
Marca de încălţăminte Repetto a lansat acum ceva timp un model special de mocasini din piele întoarsă neagră cu ţinte aplicate, dedicat cu totul lui Michael Jackson. O colecţie cu obiecte care i-au aparţinut lui Michael Jackson este expusă la O2 Arena din Londra, în sala în care „Regele Pop” trebuia să susţină seria de 50 de concerte.  Printre lucrurile expuse, vor fi de la obiecte vestimentare reprezentative, aşa cum e mănuşa albă cu paiete pe care starul american a purtat-o pentru prima oară în 1983, până la automobilul Rolls Royce Phantom din 1967.

Michael Jackson şi influenţa lui în modăAu dansat pentru Michael


Nu putem încheia fără să vă vorbim de ultimul sezon al emisiunii autohtone „Dansez pentru tine”, cel dedicat lui Michael Jackson.

Primele dansuri pe care perechile le-au prezentat în faţa publicului şi a juriului au fost vals şi stilul „Michael Jackson”, iar momentele în care participanţii au încercat să imite stilul Regelui Pop au fost de nepreţuit.

Iulia Vântur a purtat la ediţia de acum câteva săptămâni o rochie imprimată cu faţa idolului pop, iar concurenţii s-au întrecut nu numai în dans ci şi în ţinute inspirate de Michael Jackson.

Costume din piele roşu şi negru, costumul alb cu pantalonul ţigaretă, sacoul cu paiete, pantaloni croiţi scurt, mănuşi şi pălării din fetru, toate aceste piese au apărut în arsenalul artistic de la „Dansez pentru tine”.

Urmăreşte în galeria foto de mai jos piesele cheie ale stilulului Regelui Pop!

Foto:
Imaxtree, Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!