Haine din materiale organice, în tendinţe

De Unica.ro pe

Hainele din materiale organice au preţuri peste preţurile hainelor tratate chimic, din vâscoză, poliester, nailon şi mătase artificială. Cu toate astea, investiţia merită.
Ele sunt mai rezistente la uzură, nu se strică doar dupa căteva spălari, sunt delicate cu pielea, nu provoacă alergii sau iritaţii şi îţi lasă corpul să transpire normal, fără a implica mirosuri neplăcute.
 
Pentru certificarea fibrelor organice, producătorii trebuie să asigure un mediu cât mai natural de creştere a plantelor, pe pământuri netratate cu pesticide.

Cel mai folosit în producţia de confecţii este bumbacul organic, dar găseşti şi haine din lână organică, mătase, mei decorticat, rafie, cocos, in, iută, urzică, fibre de ananas.

Fibrele de bambus sunt considerate cu adevărat speciale: antibacteriene, atiperspirante, antiraze UV.

Patagonia, Threads for Thought, People Tree, Eco skin Collections, Edun si The Earth Collection sunt câteva dintre cele mai renumite branduri ce produc exclusiv piese de îmbrăcăminte eco-friendly.

The Earth Collection are mai multe magazine în România. Toate colecţiile brandului sunt lucrate din fibre naturale de mătase, cânepă, lână şi urzică. Cel mai important şi cel mai folosit rămâne bumbacul, 100% organic, care este recunoscut pentru calităţile lui răcoritoare şi pentru că e moale şi delicat cu pielea.

În ultimii ani, şi brandurile mass market şi luxury au ajuns foarte conectate la noua tendinţă. Fie că o fac doar pentru reputaţie, fie că o fac într-adevăr sustenabil, ele scot şi colecţii cu specific eco, în care folosesc materiale organice sau reciclate. Printre acestea se numără Levi’s, Nike, Decathlon, Victoria’s Secret, Banana Republic, 7 For All Mankind.

Citeşte continuarea pe shoppingnews.ro

Foto: shoppingnews.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro