Evoluţia stilului vestimentar al Andreei Marin Bănică

De Unica.ro, pe

„Aş vrea să spun că nu hainele sunt importante, că important e ce ai în minte şi cum reuşeşti să-ţi pui ideile în practică, pentru că aşa simt de când mă ştiu.
Din păcate, realitatea îmi arată că trăim într-o lume pentru care contează mult prea mult aparenţele.”

Andreea Marin Bănică, vedeta care îşi va lansa la finalul acestei luni cea mai recentă carte – „Preţuieşte viaţa”, a acceptat să vorbească cu unica.ro despre vestimentaţie şi importanţa acesteia în societate.

Am decis să facem o analiză a stilului Andreei de-a lungul anilor, folosind cele mai sugestive imagini de pe vremea când aceasta prezenta Ştirile la TVR1, de pe platourile emisiunii „Surprize, surprize”, dar şi folosindu-le pe cele recente, de când a devenit mamă şi ambasador UNICEF al Bunăvoinţei pentru România.

Află care este părerea Andreei Marin Bănică despre haine, designeri şi branduri, iar mai apoi te invit să urmăreşti şi un video reprezentativ pentru stilul vestimentar al acesteia.

Cât de importante sunt hainele pentru tine?

Sunt importante mai ales pentru a-mi oferi confort.

Crezi în proverbul „haina face pe om”?

Nu, dacă e vorba de un om cu minte destulă.

Consideri că vestimentaţia are un rol important în reuşita profesională?

Aş vrea să spun că nu, că important e ce ai în minte şi cum reuşeşti să-ţi pui ideile în practică, pentru că aşa simt de când mă ştiu, dar din păcate realitatea îmi arată că trăim într-o lume pentru care contează mult prea mult aparenţele, aşadar e adevărat că vestimentaţia are un rol uneori mult prea important în televiziune, cel puţin.

Nimeni nu mai are timp să asculte, dar toată lumea are timp să cântărească din priviri, iar a critica fără să te uiţi tu însuţi în oglindă pare să fi devenit un sport naţional. Din punctul meu de vedere, trebuie să existe moderaţie în toate, o balanţă corectă, nu să devină o prioritate ce brand porţi, fără să mai conteze prea mult de ce eşti în stare.

În ce gen de îmbrăcăminte te simţi cel mai confortabil?


Sport, în blugi, tricou şi tenişi, dar nu mă simt rău deloc nici pe tocuri, la drept vorbind. Important e să nu încalţi pantofii ce nu-ţi sunt potriviţi.

Cum defineşti stilul tău vestimentar de acum 10 ani?


În prima parte a carierei eram adepta stilului clasic, poate şi pentru că lucram la Ştiri şi era firesc să fie aşa. Apoi creatoarea Doina Levinta şi-a pus amprenta, aproape un deceniu, pe imaginea mea publică. Spun asta pentru că nu purtam rochii pretenţioase şi în viaţa de zi cu zi, fireşte. Astăzi, împrumut uneori din ceea ce îmi place în cultura vestimentară a locurilor din lume în care ajung, de pilda, turbanele Africii, stilizate, dar îmi menţin plăcerea de a purta, la întâlnirile business, ţinute precum cele legate de imaginea Audrey Hepburn sau Coco Chanel, în acelaşi timp mă îmbrac sport, comod în viaţa de zi cu zi, la plimbare cu copilul în parc sau la cumpărături, fără să-mi ocup jumătate de zi în oglindă. Poţi fi îngrijită şi fără să devină o obsesie felul în care eşti văzut de alţii când ieşi din casă. Priorităţile mele sunt altele.

Dacă ar trebui să foloseşti un singur cuvânt pentru a defini stilul vestimentar actual, acesta ar fi…

Relaxat.

Care a fost cea mai radicală schimbare vestimentară pe care ai făcut-o? Asociezi această schimbare cu un element important din viaţa ta?


Drumurile mele în Africa m-au făcut să iubesc ţesăturile de acolo şi turbanele, mai ales, şi nu am ezitat să le port şi după ce am ajuns acasă. Nu sunt omul exceselor şi nici nu sunt preocupată să-i uimesc pe cei din jur prin vestimentaţăie, aşadar nu pot spune că am făcut schimbări radicale.

Care este piesa vestimentară cea mai dragă?

Un trening foarte comod şi moale, care m-a însoţit în urcuşul spre vârful Kilimandjaro.

Ai haine pe care pur şi simplu nu te înduri să le arunci, deşi nu le mai îmbraci?

Prea puţine. În general, dăruiesc hainele pe care văd că eu nu le mai port, dar îmi dau seama că ar face fericită o fată care nu are norocul să îşi poată cumpăra haine de calitate.

Ce sfat ai pentru tinerele care sunt în căutarea unei identităţi vestimentare?

Să nu caute să facă pe plac celorlalţi cu orice preţ. Să poarte ceea ce simt că li se potriveşte.

Ai un designer preferat?

Sunt mulţi cei pe care îi admir, şi „veterani”, să zic aşa, şi din generaţia tânără şi plină de imaginaţie, prefer să nu-i numesc pentru a nu omite din greşeală pe cineva. Cert e că am fost onorată că, timp de un deceniu, o creatoare care a făcut istorie şi în modă, şi în teatru, şi în televiziune, să creeze săptămânal pentru mine şi ea va avea mereu un loc special în inima mea: Doina Levinta.

Cum reuşeşti să fii elegantă în orice situaţie, indiferent de împrejurare?

Nu reuşesc. Uneori mai greşesc, sunt şi eu om şi nu mă gândesc tot timpul numai la cum să „dau bine în poză”. Dar ştiţi cum se spune : „cine mă iubeşte, mă iubeşte asa cum sunt. ”

Foto: arhiva personală, arhiva Ringier, revista Tango  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!