Cum să îți speli sutienele astfel încât să reziste mai mult timp

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 31 iulie 2019, 14:42

Sutienele sunt minunate imediat ce le cumperi – se așază exact cum trebuie și nu trebuie să le rearanjezi pe parcursul zilei. Dar după câteva spălări, deja parcă nu mai sunt la fel: încep să fie mai lălâi, brelelele sunt mai slabe, dantela se încrețește inestetic, cupele dezvoltă adâncituri dubioase.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să eviți să îți speli sutienul pentru a-l menține în formă maximă. În schimb, trebuie să înveți cum se spală fiecare tip de sutien din garderoba ta, pentru a prelungi durata de viață cât mai mult. Mai jos găsești niște sfaturi cu privire la acest lucru, oferite de Ra’el Cohen, Chief Creative Officer la ThirdLove pentru Women’s Health.

Cum să speli un sutien cu sârmă

sutien cu sarma

Deși Cohen recomandă ca toate sutienele să fie spălate de mână, ea înțelege că uneori pur și simplu nu există timp și chef pentru așa ceva. Recomandarea ei pentru spălarea sutienelor cu sârmă este să le așezi pe toate într-un săculeț de plasă înainte. Când nu sunt protejate de un asemenea săculeț, sârma se poate îndoi. De asemenea, nu uita să închizi sutienul – dacă nu o faci, riști ca închizătoarea să se prindă de alte haine sau chiar de sutien.

Cum să speli un sutien fără sârmă sau cu push-up

sutien push-up

Sutienele fără sârmă au căptușeală de spumă, așa că e o idee proastă să le pui în mașina de spălat. Acea spumă poate să dezvolte tot felul de adâncituri inestetice în mașină. Același lucru este valabil și pentru orice alte sutiene cu căptușeală, cum sunt cele cu push-up. În schimb, cea mai bună metodă este să umpli chiuveta cu apă ușor caldă, să pui puțin detergent și să îți lași sutienul la înmuiat cam o oră. La final, clătește-l cu apă curată, scurge-l cu delicatețe, apoi pune-l pe un prosop să se usuce.

Cum să speli o bustieră dantelată

bustiera

Bustierele dantelate sunt în mare vogă de câțiva ani – pot fi deopotrivă delicate și sexy și vin bine oricărei femei. Dacă vrei să le extinzi durata de viață, spală-le în apă rece la mașina de spălat sau, chiar mai bine, de mână. Dacă au bureți, este indicat să îi scoți și să îi speli separat. Acei bureți colectează destul de multă transpirație, astfel încât este bine să le oferi o spălare mai serioasă.

Cum să speli un sutien fără bretele

sutien fara bretele

Sutienele fără bretele sunt, de regulă, folosite la ocazii speciale (când ai o rochie pretențioasă) sau vara (când nu vrei să se vadă bretelele sutienului lângă cele ale bluzei pe care o porți). Cert este că le folosești mult mai rar decât pe celelalte. Tocmai din acest motiv, nu strică să le speli de mână. Motivul este simplu – acest tip de sutien are în căptușeală o bandă de silicon, care ajută sutienul să rămână lipit de piele fără bretele, iar pe ea se pot depune scame în mașina de spălat.

Cum să speli un sutien sport

sutien sport

Cele mai multe sutiene sport au mult spandex în compoziție – iar spandexul se deteriorează la temperaturi mari, după cum a zis Cohen. Tocmai de aceea, când le pui în mașină, asigură-te că le pui la un program cu apă rece. De asemenea, scoate-le bureții, pentru că este valabil și ce am spus la bustiere – aceștia acumulează transpirație și trebuie să fie spălați separat.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!