Cum să alegi parfumul potrivit

De Andra Pecingina, pe

Te-ai întrebat vreodată de ce parfumul pe care l-ai adorat în magazine nu mai mirosea la fel de plăcut a doua sau a treia zi? Sau de ce parfumul prietenei tale miroase cu totul altfel pe pielea ta?
Noi ne-am gândit să îţi facem căutarea mai uşoară şi să îţi ghidăm paşii către parfumul potrivit!

Căutarea parfumului perfect pentru tine sau a unui cadou aromat pentru cineva drag este destul de dificilă din cauza numărului foarte mare de arome existente în magazine. Am compus un ghid de căutare şi alegere a celui mai potrivit parfum pentru tine.

Mai întâi, câteva ponturi:

–    Atunci când cauţi un parfum limitează-te la a încerca doar trei mirosuri, pe piele sau pe beţigaşul de test. După trei arome vei fi pradă oboselii olfactive şi simţul afectat nu va distinge diferenţe importante.

–    Pulverizează fiecare parfum pe care vrei să îl încerci pe un beţigaş de test sau pe încheietura mâinii tale, niciodată pe un obiect pe care îl ai la îndemână. De exemplu, parfumul pulverizat pe o hârtie imprimată cu orice fel de cerneală îşi modifică puternic aroma.

–    După ce ai pulverizat parfumul, aşteaptă câteva secunde pentru ca mirosul de alcool să dispară. După ce ai pulverizat parfumul pe încheietura mâinii nu trebuie să freci cele două încheieturi una de alta, pentru că asta schimbă felul în care se dezvăluie aromele. Este mai bine să îţi ţii încheietura în cealaltă mână pentru a permite căldurii corpului să activeze mireasma.

–   Dacă ai timp la dispoziţie, aşteaptă între 5 şi 10 minute pentru ca nota de mijloc să se activeze, abia atunci îţi poţi da seama exact cum funcţionează parfumul testat cu chimia ta corporală.

–    Parfumul rezistă mai mult pe pielea ta dacă este bine hidratată, aşa că este bine să foloseşti ulei de corp pe zonele pe care plănuieşti să aplici picături fine de apă de parfum.

În al doilea rând cred că este important să ştii exact cum se modifică în timp mirosul apei de parfum testate. Aici intervin cele patru note esenţiale pe care le vei simţi de fiecare dată când încerci o aromă.

Notele de vârf ale unui parfum sunt mereu cele pe care le vei simţi în primele 5-10 minute „petrecute” cu acesta. De obicei, notele de vârf sunt date de arome citrice, de pământ (aldehide) sau arome florale mai delicate. 

Notele de mijloc ţi se vor dezvălui abia după 20 sau 30 de minute de la pulverizare, atunci când aproape tot alcoolul conţinut s-a evaporate. Aceste arome sunt mai apropiate de modul în care va mirosi parfumul ales şi de obicei sunt arome florale bogate.
 
Notele de bază se simt abia la două ore după testarea parfumului pe încheietura ta şi sunt cele care „încheagă” compoziţia olfactivă: lemn de cedru, lemn de santal, vanilie. Aceste arome de bază dau parfumului tău rezistenţă şi instensitate.
 
Nota finală a unei ape de parfum este acea notă pe care o adaugă corpul tău. Chimia corporală funcţionează misterios asupra aromei unui parfum, făcându-l mult mai personal, intens şi durabil!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!