Cum rezolvăm micile accidente estetice

De Andra Pecingina, pe

Accidentele estetice se întâmplă oricui, dar nu sunt o tragedie. Micile dezastre cosmetice pot fi foarte uşor corectate, dacă vei folosi cele câteva ponturi utile din ghidul de mai jos!
Se poate întâmpla ca fondul de ten să îşi schimbe textura în timp sau să devină greu de aplicat. În acest caz, sau în cazul în care ai la dispoziţie doar un fond de ten ceva mai închis la culoare decât tenul tău, nu aplica în exces, ci mai degrabă întinde bine cantitatea deja aplicată. Va trebui să foloseşti un bureţel sau un şerveţel şi să întinzi fondul de ten dinspre linia părului şi pomeţi, cu mişcări circulare. Pe pomeţi poate rămâne o culoare mai închisă, la fel şi în jurul ochilor, acolo machiajul este normal să creeze un contur.

Atunci când exagerezi la pensarea sprâncenelor – se poate întâmpla oricui, trebuie să recunoaştem – există o soluţie simplă. Alege un creion apropiat de nuanţa sprâncenelor tale şi conturează linia aşa cum o doreşti. Urmează să foloseşti apoi o pensulă fină pentru a da întregului un aspect natural.

Rimelul are tendinţa de a se aduna pe gene, şi nu trebuie să încerci să îl cureţi cu apă, efectul va fi chiar opus celui dorit. Trebuie în primul rând să eviţi să aplici rimel în plus, şi să ai la îndemână o periuţă de rimel mai veche, curată şi uscată. Cu aceasta, periază genele după ce stratul aplicat de mascara s-a uscat, şi tot surplusul va fi îndepărtat. O altă  problemă apare atunci când bobiţele de rimel se depun pe obraz la încheierea machiajului. Aici va trebui să foloseşti o pudră translucidă pe tot obrazul, care la sfârşit trebuie îndepărtată cu pensula.

Fardul de ochi are minunatul obicei de a se aduna în cutele pleoapelor. Ceea ce doar specialiştii în make up ştiu este rolul esenţial al pudrei în evitarea unei asemenea probleme. Dacă vei aplica cu pensula un strat uşor de  pudră traslucidă înainte de  fardul pudră sau cremă, machiajul contur al ochilor va rezista mult mai mult timp.

Buzele foarte subţiri pot părea mai pline dacă aplici puţin fard de ochi perlat sau gloss strălucitor în centrul buzei de jos.

Din cauza stresului sau alimentaţiei greşite apar crize neplăcute de acnee, sau pur şi simplu câteva coşuri dizgraţioase. Atunci când îţi cunoşti tenul şi ştii ce evenimente îi pot cauza probleme, ţine minte ce folosesc modelele cu o seară înainte de o prezentare sau şedinţă foto: ele înghit una sau două tablete anti-acid (pentru stomac) şi asta le asigură că a doua zi nu vor avea surprize. Pentru diversele inflamaţii ale tenului, câteva felii de castravete pot calma iritaţiile şi roşeaţa pielii, apoi foloseşte ca tonic uleiul de arbore de ceai, şi foloseşte produsele de machiaj în avantajul tău.

Alte ponturi folositoare din arhiva modelelor:
–    Atunci când nu ai un sutien la îndemână, foloseşte bandă adezivă în jurul bustului pentru a da o formă şi fermitate sânilor sub haine. Nu uita însă să mai elimini din adezivul acesteia pe o bucată de material textile, altfel desfacerea benzii va fi foarte dureroasă.
–    Ochii foarte iritaţi sau obosiţi, cu linii roşii se vor calma imediat dacă aplici pe pleoapă o dischetă din vată care a fost anterior îmbibată cu picături de ochi şi ţinută în frigider. Roşeaţa va dispărea în mai puţin de două minute.
–    Recunoaşte că ţi s-a întâmplat şi ţie să te epilezi în grabă şi să te trezeşti cu sângerări cauzate de lama de ras. În cazul unor astfel de accidente pune presiune pe zona respectivă cu un şerveţel îmbibat cu un decongestionant nazal, cum este Afrin, care va opri sângerarea.  
–     Seara trebuie reaplicat machiajul pentru ca tu să arăţi foarte bine. Dacă vrei să obţii acelaşi efect fără prea mult efort, ai un alt pont de la manechine: foloseşte o dischetă de vată şi un demachiant tonic (nu loţiune pe bază de uleiuri hidratante) pentru a îndepărta orice reziduuri de fard de ochi sau creion dermatograf din jurul ochilor.Un beţigaş de urechi îmbibat cu loţiune tonică poate curăţa zona foarte rapid, rămâne doar ca tu să aplici anticearcănul din nou pe pleoapa inferioară, şi puţin fard de ochi pe pleoapa superioară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!