Cele mai bune produse pentru curăţarea feţei

De Lumea Femeilor, pe

Curăţirea tenului face parte din ritualul zilnic de îngrijire al oricărei femei. Şi pentru ca aceasta să fie făcută «ca la carte», ar fi bine să alegi cel mai bun produs, adaptat feţei tale, dar şi stilului tău de viaţă.
Noi îţi prezentăm toate formulele de cosmetice, dar şi trucuri utile pentru a-ţi uşura alegerea

Crema antiaging cu substanţe active – serul care restituie uniformitatea tenului, emulsiile pentru conturul ochilor – toate sunt necesare menţinerii unui ten tânăr şi luminos. Însă eficacitatea acestor tratamente se reduce simţitor în lipsa unei atente demachieri. De multe ori subevaluată, această operaţie ar trebui să devină un adevărat ritual de frumuseţe.

Gelul

Lipsit de grăsimi şi substanţe uleioase, dar îmbogăţit deseori cu vitamine hidrosolubile (ca vitamina C) şi cu principii vegetale (extracte de fructe), gelul este un tratament care are la bază, de cele mai multe ori, apa.
Un sfat în plus. Datorită texturii sale care se modifică uşor şi care nu lasă reziduuri, gelul este ideal pentru a curăţa tenul după ce ai făcut sport.

Laptele demachiant

Are o consistenţă asemănătoare cu cea a laptelui: o emulsie catifelată, care formează o barieră de apărare a epidermei. Laptele demachiant este tratamentul de curăţire cel mai complet şi delicat, care constă în îndepărtarea totală a fardurilor şi a impurităţilor. În plus, formulele lui pot fi personalizate în funcţie de tipul de piele căruia i se adresează. Ai tenul gras sau impur? Poţi alege un produs cu uleiuri esenţiale pe bază de citrice sau rozmarin. Tenul tău este sensibil sau are cuperoză? Foloseşte o variantă calmantă de lapte, cu extracte de nalbă sau muşeţel.

Un sfat în plus. Pentru a avea un efect sporit, îndepărtează laptele demachiant cu un bureţel înmuiat în apă călduţă, sau, şi mai bine, cu ajutorul loţiunii tonice.

Demachiantul

Special creat pentru ochi şi buze, demachiantul poate avea o textură mai densă, pentru a elimina reziduurile de fard persistente, o formulă bifazică (grasă şi lichidă), mai uşoară. Deseori îmbogăţit cu extracte vegetale calmante (gălbenele, nalbă, pasiflora), demachiantul trebuie îndepărtat cu o dischetă de bumbac înmuiată în apă sau cu un bureţel din microfibre naturale.
Un sfat în plus.

Cum afli dacă demachiantul tău are chiar componente naturale? Citeşte cu atenţie eticheta: acolo vei găsi toate informaţiile necesare despre ingredientele care alcătuiesc produsul.

Tonicul

Completează demachierea. Şi nu numai că elimină reziduurile de farduri şi impurităţile rămase după folosirea laptelui demachiant, ci şi calmează şi tonifică pielea. Poate conţine până la 10% alcool purificat, care ajută la îndepărtarea impurităţilor.

Acestea sunt indicate tenurilor grase sau mixte. Dar există şi variante fără alcool, care nici nu irită, nici nu deshidratează pielea. Evident, sunt potrivite tenului uscat şi sensibil. Un sfat în plus. Pentru a afla cât alcool există în produsul pe care intenţionezi să-l cumperi, citeşte cu atenţie eticheta cu ingrediente. Este primul menţionat? Înseamnă că este prezent în cantitate mare.

Spuma şi crema

Două produse diferite între ele, atât ca textură, cât şi ca modalitate de folosire. Cu o formulă uşoară şi aproape impalpabilă, spuma curăţă fără a lăsa urme şi este indicată tenurilor normale, mixte sau grase. Crema demachiantă, în schimb, este mult mai consistentă şi este recomandată tenurilor uscate şi celor mature.
Este o emulsie la care se adaugă, de cele mai multe ori, principii active hidratante şi extracte vegetale, emoliente şi antioxidante.

Un sfat în plus. Spuma este ideală în cazul unei demachieri rapide şi agile. Crema, în schimb, este mult mai indicată demachierilor cu mişcări lente şi circulare.

Alternativa ideală:

Şerveţelele demachiante

Te grăbeşti sau eşti prea obosită pentru a te mai demachia? Bazează-te fără probleme pe şerveţelele demachiante de unică folosinţă: acestea îndepărtează fardurile şi impurităţile de pe ten şi din jurul ochilor, tonifică şi reîmprospătează pielea. Sunt disponibile în două variante: pentru ten normal şi pentru ten sensibil/uscat.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!