Colecţia Chanel pentru primăvară-vară 2010

De Andra Pecingina, pe

Colecţia Chanel pentru primăvară-vară 2010 a fost prezentată la începutul lunii octombrie în cadrul Paris Fashion Week, în spaţiul elegant din Grand Palais. Cântăreaţa Lilly Allen a acompaniat …
…show-ul de modă cu melodia sa „Not Fair”.Scena a fost decorată ca pentru a găzdui o idilă romantică în mijlocul naturii: garnisită cu fân şi flori, aranjată în stilul unui hambar chic, dacă se poate spune astfel.

Karl Lagerfeld a declarat  înaintea show-ului că tema colcţiei va fi revenirea la natură şi aduce aminte de perioada în care Marie Antoinette prefera să se afle în mijlocul naturii şi nu la Versailles. Inspiraţia marie Antoinette e uşor de observat la podoabele modelelor: fiecare poartă câte o mică tiara şi un fir de grâu în păr.

Notele rustice ale ţinutelor imaginate de Lagerfeld pentru vara anului 2010 sunt evidente la florile  mari de dantelă cu care împodobeşte rochiile, mânecile scurte şi bufante, buzunarele exterioare stil tricotaj aplicate sacourilor din lână subţire. Rochiile de vară din tafta şi dantelă, în nuanţe de crem şi negru au o talie bine definită. Anumite designuri sunt special create pentru seară din mătase aurie.  

Ansamblurile deux-pieces pentru care casa de modă Chanel este legendară nu au lipsit însă din acest sezon, în nuanţe găsite în natură. Accesoriile au completat ţinutele romantic: saboţi cu talpă înaltă din lemn, interpretarea lui Lagerfeld a platformelor care sunt încă în vogă. Poşetele au complimentat ţinutele: mici creaţii din rafie şi pai împodobite cu lanţuri şi flori din material textil.

Spectacolul a fost completat de modelul Baptiste Giabiconi care alături de două modele feminine au jucat o mică scenetă tandră, în fân, pe durata show-ului de modă.
Printre celebrităţile prezente la eveniment au putut fi văzuţi Prince, Rihanna, Claudia Schiffer, Sean Lennon, actriţa franceză Virginie Ledoyen, prinţesa Thailandei, modelele Natalia Vodianova şi Irina Lăzăreanu şi actriţa Maggie Cheung, cunoscută din „In the mood for love”.

Foto: Hepta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!