Cecilia Cassini, designer pentru Hollywood la 10 ani

De Flavia Jurca pe

Are doar 10 ani şi coase de la 6. Creează şi execută o rochie în 30 de minute şi mai nou toată lumea îşi doreşte să fie în locul ei sau măcar să poarte creaţiile ei, ale Ceciliei Cassini.
La vârsta de 10 ani voiam să mă fac mecanic, scafandru, luptător comando şi călugăr shaolin, toate într-un singur an, dar nu m-am apucat nici de fizică, nici de scufundări sau kung fu şi bănuiesc că majoritatea copiilor au avut pasiuni excentrice care s-au schimbat în timp. Nu şi această micuţă americancă de origine italiană.

Cecilia Cassini s-a născut, se pare, cu pasiunea pentru creaţia vestimentară şi imediat ce a învăţat să folosească maşina de cusut, s-a apucat de creaţie.

Ceea ce este uimitor este că nu a beneficiat de cursuri de croitorie, ci doar de experienţa a sute de ace rupte şi cusături strâmbe desfăcute şi refăcute. Bineînţeles că pentru moment, şcoala este o prioritate, dar Cecilia găseşte timp pentru creaţie şi producerea ţinutelor.

Inspirându-se din reviste şi din lumea colorată a televiziunii, Cecilia croieşte hainele pe care celelalte fetiţe de vârsta ei vor să le poarte. La prima ei participare la un târg de modă handmade, a vândut 50 de piese în 3 or, unor fetiţe şi unor părinţi impresionaţi de flerul său pentru ceea ce e şic şi ceea ce îşi doresc cei de vârsta ei.

Ca să vedem cu toţii ce înseamnă să ai un vis şi să nu te oprească absolut nimic, anul trecut Cecilia a trimis o scrisoare la Chanel, oferindu-se să realizeze o întreagă colecţie pentru copii pentru renumita casă de modă. Coco Chanel este de altfel idolul Ceciliei, care consideră că, spre deosebire de Coco, ea nu trebuie să aştepte să se maturizeze ca să schimbe lumea.

Cu ajutorul părinţilor, care au încurajat-o dintotdeauna, dar şi mulţumită atenţiei media de care s-a bucurat, fiind invitată în numeroase talk-show-uri şi fiind subiectul câtorva reportaje, Cecilia are acum o afacere în toată puterea cuvântului, hainele create de ea putând fi cumpărate online de pe site-ul ei, ceciliacassini.com. Cecilia execută însă şi creaţii unicat pentru tinerele actriţe cu vârste apropiate de a ei care apar în serialele şi filmele de succes ale momentului.

În plus, la cei 10 ani ai săi, împarte scena şi covorul roşu cu celebrităţi ca Ben Stiller, AShely Greene şi Jonas Brothers la evenimente destinate tinerelor celebrităţi, cel mai recent astfel de eveniment fiind Premiile Young Hollywood.

Nu ar fi minunat ca şi noi să ne încurajăm copiii să îşi urmeze visele astfel, în loc să îi batem la cap să se facă medici şi notari?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro