Metode antistres în funcţie de zodie

De Corina Buhagiar pe 09 august 2010

Ai o grijă, o frustrare sau ceva care te supără? Pentru că nu e indicat să acumulezi energie negativă, iată cum scapi cel mai repede de stres, în funcţie de zodia ta…

Berbec: Respiră adânc şi alege să faci ceva complet diferit. Un joc la care câştigi cu uşurinţă, o şedinţă  de fitness sau pur şi simplu o plimbare în jurul clădirii te scot rapid din starea de stres.

Taur: Pe tine cu greu reuşeşte ceva să te streseze. Dar dacă ajungi totuşi până la asta, ai nevoie de mai mult timp şi energie ca să ieşi. A amâna o decizie sau o acţiune stresantă pe principiul „şi mâine e o zi” îţi poate fi de folos.

Gemeni: Te stresezi uşor, dar din fericire îţi trece repede. Agitaţia nevoasă este ceva obişnuit pentru psihicul tău, aşa că te descurci în condiţii grele de stres. A vorbi sau chiar a scrie despre ceea ce te stresează e metoda sigură să te linişteşti.

Rac: Opui rezistenţă la stres, însă dacă ceva reuşeşte să treacă de carapacea ta de crustaceu, te va afecta destul de serios. Cel mai simplu e să dai o fugă până într-un colţ unde nu te vede nimeni şi să tragi o porţie zdravănă de plâns.

Leu: Să vedem cine sau ce ar îndrăzni să streseze un Leu… Dar dacă totuşi aceasta se produce, te ajută să scapi de stres dacă te exteriorizezi, ţipi sau faci o mică explozie solară. Ai grijă totuşi să nu vatămi pe cineva în timpul acesta.

Fecioară:
Tu rabzi, rabzi, rabzi… până la un punct unde ai neapărată nevoie să te retragi şi să te sustragi sursei de stres.Să analizezi mintal situaţia, pe paşi mici şi etape distincte, te ajută să ţii stresul sub control.

Balanţă: Obişnuieşti să fentezi elegant situaţiile potenţial stresante. Pentru tine e preferabil să le eviţi decât să te lupţi cu ele. Dacă însă n-ai încotro, păstrează-ţi calmul, iar când nu mai rezişi, retrage-te pur şi simplu.

Scorpion: Principiul după care te ghidezi tu este „ce nu te distruge, te face mai puternic”. Nu numai că nu fugi de stres, dar s-ar putea chiar să îl cauţi, ca să îţi măsori puterile. Scapi de el lăsând-o, pur şi simplu, mai moale…

Săgetător: Oricât de stresantă ar apărea o situaţie la un moment dat, îi faci faţă cu uşurinţă dacă faci un pas înapoi, să o „observi” un pic mai de la distanţă şi îţi păstrezi simţul umorului. Nici un stres nu rezistă la un râs sănătos.

Capricorn: Eşti campioană la rezistenţa la stres. Puţini se pot compara cu tine la cât poţi să înduri fără să îţi pierzi calmul. Ca să nu ajungi totuşi să clachezi, menţine-te permanent într-o stare detaşată, privind cu înţelepciune situaţia, dintr-o perspectivă superioară.

Vărsător: Mintea te ajută eficient să faci faţă stresului dacă îţi aminteşti să te distanţezi de situaţia stresantă în timp, cu întrebarea „ce-o să simt în legătură cu asta peste 10 ani?” sau în spaţiu „ce ar rămâne din stresul meu dacă as pleca aum la 3000 de km depărtare?”

Peşti: Te fereşti de stres printr-o metodă specifică Peştilor, numită evadarea într-o lume paralelă. Oricât de stresantă e situaţia, visatul cu ochii deschişi la o lume ideală unde ea nu se petrece te ajută eficient. Ai grijă însă să te şi întorci de acolo…!

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară