Până acum ai folosit deodorantul în mod greșit. Cum îl faci să reziste mai mult pe piele

De Amelia Matei, pe
Majoritatea femeilor folosesc deodorantul dimineaâa, după duș, pentru că astfel senzația de prospețime este mai intensă. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, arată că până acum am folosit greșit deodorantul.

Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Birmingham, care au efectuat un studiu pe 60 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cele care au folosit antiperspirant pe timpul nopții au avut o cantitate mai redusă de transportație după 3, 7 și 10 zile, comparativ cu celelalte femei care foloseau produsul dimineața.

Cercetătorii nu au putut da o explicație exactă, însă un argument al acestora ar fi faptul că elementele care compun antiperspirantul se fixează în pori în timpul somnului, după care durează mult mai mult atunci când te trezești.

”Este oarecum logic, pentru că atunci când aplici antiperspirantul dimineața, tendința să transpiri etse mai mare, deoarece ești expusă stresului de peste zi, iar efectele produsului dispar pur și simplu”, explică dermatologul Nick Lowe.

La fel cum ar trebui aplicat antiperspirantul este indicat să fie folosită și crema anti-ageing, recomandă specialistul.

Explicația ar fi aceea că retinolul, substanța activă din crema antirid, se poate degarada la contactul cu lumina, în cazul unor formule.

Și dermatologul Sultan Dajani, purtător de cuvânt pentru Royal Pharmaceutical Society din Marea Britanie, recomandă ca loțiunile antiacneice să fie utilizate tot pe timp de noapte.

Tot el a explicat că, în general, pacienții care suferă de diferite eczeme sau psoriazis, aplică emolienții, loțiunile sau cremele-tratament înainte de culcare. Și asta pentru că iritațiile și mâncărimile se înrăutățesc pe timp de noapte.

Pentru persoanele care vor să urmeze sfaturile cercetătorilor britanici, însă doresc să folosească un deodorant făcut acasă, avem o rețetă foarte ușoară.

Cum prepari un deodorant la tine acasă. Iată o rețetă simplă!

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru deodorantul preparat în casă: 3 linguri ulei de cocos, 2 linguri amidon alimentar, 2 linguri bircabonat de sodiu, 10 picături ulei esenţial de lemongrass, 10 picături ulei esenţial de lavandă. Este important ca uleiurile esenţiale trebuie să fie pentru uz cosmetic.

Ingredientele se amestecă foarte bine până când se obține o pastă fină. Această pastă se aplică direct pe piele, masând ușor, astfel încât toată compoziția să fie bine absorbită.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!