5 greşeli de make up pe care nu realizezi că le faci

De Diana Sorescu, pe

Ne machiem în fiecare dimineaţă, ne supunem tendinţelor, căutăm cele mai bune produse, însă facem mici greşeli de care nici nu ne dăm seama, şi care nu ne avantajează!

Greşeli în make up

 
1. Pensat excesiv
 
Specialiştii în beauty au realizat un studiu şi au descoperit că mai bine de 70% dintre femei îşi pensează excesiv sprâncenele, nu îşi respectă forma naturală şi îşi doresc sprâncene foarte curbate, dramatice, care nu li se potrivesc. Pentru o faţă armonios conturată, trebuie să te uiţi cu atenţie în oglindă: ai sprâncenele prea subţiri, mai au ele vreo legătura cu forma iniţială? Apelează la un specialist care să îţi corecteze forma şi ţine minte: toamna aceasta se poartă sprâncenele groase, cu aspect natural!
 
2. Contur exagerat
 
Multe dintre noi ne dorim buze mai voluptoase, iar creionul contur este un real ajutor! Din păcate, unele femei exagerează şi îşi desenează pur şi simplu gura, depăşind linia naturală cu mult, ca la final să obţină un look a la Pamela Anderson în 1993! Ca să nu păţeşti asta, alege un creion nude-roze, foarte apropiat de nuanţa buzelor tale!
 
3. Fard bleu
 
Se potriveşte mulatrelor, supermodelelor la shootinguri şi e perfect pentru machiajul la petreceri tematice! Dacă nu te încadrezi în aceste categorii, nu purta fard bleu! Pur şi simplu nu se potriveşte oricui, iar dacă nu ai talent în arta machiajului în aşa fel încât să-l combini inspirat, mai bine eviţi!
 
4. Ten uscat
 
O dată pe săptămână, este imperios necesar un gomaj revitalizant pentru ten. În acest fel o să scapi de stratul de piele moartă, iar faţa o să fie mai luminoasă. Totodată, nu uita ca, în fiecare zi, înainte de fond de ten, să îţi aplici o bază de cremă hidratantă. Multe femei sar peste această etapă şi se întreabă de ce „le ţine faţa”.
 
5. Fond de ten greşit
 
Contrar credinţei multora, fondul de ten nu are menirea să te bronzeze puţin! Acest produs trebuie să fie în ton cu pielea ta, nici mai deschis, nici mai închis. Fondul de ten trebuie să îţi acopere perfect toate imperfecţiunile, să se mixeze impecabil, să matifieze şi confere un look impecabil. Nici vorbă de bronz, aşa că alege-l pe cel potrivit!
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!