Cum tratăm buzele arse de soare

De Adina Radu, pe

Nu doar pielea noastră suferă sub acțiunea razelor solare ci și buzele. Deseori, neglijăm această parte a feței noastre și nu o protejăm cu balsam de buze cu factor de protecție. Arsurile solare pe buze sunt extrem de dureroase și, în timp ne afectează sănătatea.

Când știi că ai suferit arsuri solare la nivelul buzelor

Buzele arse de soare vor durea și se vor coji. Dacă arsura este profundă vor apărea bășici cu lichid. Arsurile se vor vindeca în maxim 10 zile, iar dacă nu se întâmplă acest lucru trebuie să mergi la medicul dermatolog.

Ce faci când simți că ai buzele arse de soare

Dacă ți-ai neglijat buzele și acum ai dureri din cauza soarelui citește sfaturile noastre pentru calmarea durerii și tratamentul post arsură.

Aloe Vera

Planta cu proprietăți antiinflamatoare va calma iritația de pe buzele tale. Folosește sucul de aloe vera proaspăt, este cel mai eficient. Aplică de câteva ori pe zi, aloe vera va ajuta la calmarea și la cicatrizarea rănii.

Comprese reci

Cel mai ieftin remediu antidurere arsuri solare sunt compresele cu apă rece. Câteva comprese cu apă rece aplicate de câteva ori pe zi vor scădea temperatura la nivel local și vor ajuta la vindecarea buzelor tale. Nu freca și nu lasa mai mult de 2-3 minute fiecare compresă.

Hidratează

Pentru a ajuta la o vindecare mai rapidă, încearcă variante naturale de hidratare ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de migdale, ceară de albine, vitamina E sau miere. Nu aplica un strat gros și aplică de mai multe ori pe zi.

Bea apă!

Corpul nostru este format din multă apă și funcționarea lui depinde foarte mult de consumul de apă. Apa va ajuta organismul să vindece arsurile mult mai repede. Bea 9-13 pahare de apă în funcție de greutatea ta. Calculează aici câtă apă trebuie să bei.

Ferește-te de soare

Buzele tale arse sunt deja prea sensibile pentru a fi expuse iarăsi la soare. Asta nu înseamnă că trebuie să te închizi în casa asemenea unui vampir, ci încearcă să îți protejezi buzele cu cremă sau balsam de buze cu protecție solară.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!