Cum ne îngrijim pielea cu Aloe vera

De Adina Radu pe
Aloe vera este cunoscută ca fiind un remediu pentru arsuri, eczeme, piele uscată, iritații, mâncărimi ale pielii sau chiar riduri. Atunci când este aplicată direct, calmează și reduce inflamațiile pielii.

Genul Aloe conține în jur de 400 de specii și este originar de pe continentul african. Egiptenii adăugau această plantă în mormintele faraonilor pentru că era considerată planta imortalității.

La ce e bună Aloe vera pentru piele

Gelul de aloe vera repară și calmează pielea arsă de soare.

Este remediul perfect pentru hidratarea pielii uscate și crăpate.

Previne îmbătrânirea prin conținutul mare de vitamina C și vitamina E.

Hiperpigmentarea pielii poate fi ameliorată cu ajutorul plantei de aloe vera.

Acneea poate fi prevenită cu ajutorul acestei plante, iar aspectul cicatricilor poate fi îmbunătățit.

Cum se folosește Aloe vera?

Pe piață există creme și geluri care conțin (în anumite proporții) aloe vera, dar poți folosi lichidul gel direct din frunzele de Aloe.

Idei de măști cu Aloe

Aloe vera cu ovăz și miere

Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de gel de aloe, o lingură de ovăz, o lingură de miere și una de migdale pisate. Amestecul se lasă pe ten și gât timp de 30 de minute și se clătește cu apă călduță.

Aloe vera cu iaurt

Se amestecă 2 linguri de gel de aloe proaspăt cu o lingură de iaurt și 4 linguri de suc de castravete. Masca se aplică pe față și gât, se lasă 20 de minute și se clătește cu apă calduță.

Aloe vera cu făină de ovăz

Un castravete mic curățat de coajă se pasează la blender. Acesta se amestecă cu două linguri de făină de ovăz și două linguri de gel de aloe. Separat se bate un albuș de ou care se adaugă amestecului de mai sus. Masca obținută se aplică pe tenul curat și se lasă 20 de minute după care se clătește cu apă din abundență.

Citește și Cum îți faci singură cremă cu aloe vera pentru vergeturi

Citește și Elixirul miraculos cu aloe vera al Părintelui Romano Zago

Sursa foto 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro