Dezastru la Veneția. Orașul este complet inundat după ce mareea a ajuns la un vârf istoric de 1,87 metri

De Unica.ro pe
Veneția a fost inundată noaptea trecută din cauza celei mai puternice maree din ultimii 50 de ani. Orașul este complet sub apă, iar localnicii și turiști se străduiesc să găsească adăpost. Primele informații indică și moartea a două persoane.

„Acqua alta” (apa înaltă), cum mai este denumită mareea de către italieni, a atins un nivel istoric – 1,87 de metri, iar alarma de inundații a sunat în tot orașul. Majoritatea clădirilor au fost inundate, iar autoritățile se confruntă cu o adevărată criză. A fost decretată chiar și starea de dezastru.

„Încercăm să facem față unei impresionante maree. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face față acestei urgențe”, a scris primarul Veneției, Luigi Brugnaro, pe Twitter. El a mai menționat și că dezastrul din oraș vine ca urmare a crizei climatice din întreaga lume.

Nu este pentru prima oară când Veneția se confruntă cu inundații, însă ultima maree înaltă a avut loc în 1966 și a atins 1,94 de metri. Autoritățile au pus pe hârtie tot felul de planuri de prevenție, dar niciunul dintre ele nu a fost finalizat, din cauza scandalurilor legate de costuri.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro