Trucuri de curăţat rapid covoare şi mochete

De Diana Zagrean pe

Curăţenia generală poate că îţi dă bătăi de cap, dar dacă te apuci să speli covoarele şi mocheta, trebuie să ştii câteva trucuri. Vezi cum poţi curăţa rapid covoare şi mochete cu aceste sfaturi practice.


Cum scapi de părul de animale de pe covor
Ai nevoie de balsam lichid de rufe, apă, o sticlă cu pulverizator, aspirator.
Amestecă o parte balsam de rufe cu trei părţi apă în sticla cu pulverizator. Pulverizează fin şi destul de puţin zona de pe covor unde animăluţul s-a tăvălit şi a lăsat păr pe jos.
Lasă lichidul să se usuce, apoi trage cu aspiratorul zona respectivă din covor sau mochetă. Balsamul de rufe face părul de animale mai moale şi uşor de aspirat.
Cum scapi de pete de pe covoare şi mochete
Dacă pata care a apărut pe covorul tău este solubilă în apă (alcool, fructe de pădure, cola, excremente de animale, coloranţi alimentari, sosuri, îngheţată, lapte, noroi, etc), foloseşte o soluţie din: ¼ linguriţă de detergent de rufe fără înălbitor sau oţet alb şi o ceaşcă de apă.
Dacă pata este de grăsime sau ceară, foloseşte un şervet absorbant din hârtie şi pune fierul de călcat peste el.
Dacă ai scăpat scrum de ţigară pe jos, pata şi gaura ar trebui să iasă dacă o freci uşor cu un cuţit de unt sau alt obiect tare şi neascuţit.
Lacul de unghii se curăţă de pe covor cu o cârpă moale îmbibată cu acetonă sau dizolvant. Spală bine cu puţin detergent sau apă cu bicarbonat după ce ai înlăturat toată oja.
Sursa foto femeie curăţenie covoare: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro