Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Luni, 14 februarie 2022, 16:38

Triunghiul Bermudelor continuă să fascineze imaginaţia amatorilor de fenomene paranormale. Dar nu este singurul loc din lume unde au avut loc dispariţii misterioase. Şi în România există un loc straniu unde au dispărut fără urmă zeci de oameni împreună cu navele sau avioanele în care se aflau.
Povestiri uluitoare despre dispariţii care nu pot fi explicate sunt legate de Marea Neagră. Pescarii turci au fost primii care au răspândit zvonurile legate de “Vârtejul morţii”, atât de puternic încât putea să scufunde corăbii grele de câteva tone. Cele mai multe dispariţii se pare că au avut loc la numai 45 de kilometri depărtare de Sulina, în apropiere de Insula Şerpilor. Locul era temut şi de corăbierii ruşi care povesteau, încă din secolele XIII – XIV, despre vâltoarea de ape albe care înghite tot ce îi iese în cale, până şi stolurile de păsări care zburau pe deasupra.

Au dispărut fără urmă

Cercetătorii ruşi şi ucraineni au încercat să studieze acest fenomen şi au ajuns la concluzia că, în zona respectivă, există o anomalie magnetică. Informaţiile au ieşit la iveală când au fost citite o parte din dosarele fostei armate roşii. În luna mai 1944, un crucişător rusesc a dispărut la sud de Crimeea, în plină zi, în apele mării. Incidentul a fost relatat de comandantul unei alte nave care însoţea vasul de război. El a declarat că o ceaţă neagră, străbătută de fulgere verzi, a învăluit crucişătorul Ţiolkovski şi, de atunci, nu l-a mai văzut.
În decembrie 1945, au dispărut în aceeaşi regiune cinci bombardiere ruseşti. Ultimele transmisiuni ale piloţilor vorbesc despre o ceaţă groasă care le-a afectat ecranele de la bord. Dar, poate că cea mai stranie întâmplare din apele Mării Negre este dispariţia a 80 de oameni care lucrau pe o platformă petrolieră, în anul 1991. Colegii de pe ţărm au încercat în repetate rânduri să ia legătura cu ei, dar nu au primit niciun răspuns. Peste câteva ore, o escadrilă militară a descoperit platforma plutind în derivă, pustie, de parcă toţi oamenii ar fi fost nevoiţi să plece în mare grabă. Misterul dispariţiei lor nu a fost elucidat nici până azi.

Începutul legendei

Dispariţiile din Marea Neagră rămân la fel de misterioase ca şi cele din Triunghiul Bermudelor, din Marea Sargaselor. Există voci care susţin că dispariţiile inexplicabile, în apropiere de coasta Floridei şi insulele Bermude, au fost semnalate prima dată cu peste 500 de ani în urmă, în jurnalul de bord al lui Cristofor Columb.
El scria atunci că a văzut lumini stranii la orizont şi flăcări pe cer care i-au dereglat busola. Dar abia în anul 1964, Triunghiul Bermudelor a ajuns în atenţia publicului larg, când scriitorul american Vincent Gaddis a făcut o listă cu accidentele stranii şi dispariţiile din regiune. Ulterior, au apărut noi cărţi şi chiar un film, în anul 1976, care au adus câştiguri consistente autorilor. Fiecare avea câte o explicaţie: că Triunghiul este o poartă către altă dimensiune, că zona este supravegheată de extratereştri sau că apar aici anomalii ale câmpului magnetic al Terrei.
Vezi continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!