Top 10 filme pentru femei

De Nicoleta Galeteanu, pe

Romantice sau de dragoste, comedii sau animaţii, numeroase filme sunt special realizate pentru publicul feminin. Deşi nu există recomandări de genul ” filmul se …
… adresează exclusiv femeilor” sau „este interzis bărbaţilor”, există pelicule care au fost adorate de către femei, dar insipide pentru bărbaţi.  
 
Fireşte că „filmele pentru femei” vor fi întotdeauna cu şi despre femei şi vor aborda subiecte precum idealurile, independenţa şi valorile feminine. De altfel, de-a lungul timpului, peliculele au avut puterea să influenţeze generaţii întregi de femei şi numeroase legende ale Hollywoodului au inspirat profund publicul feminin.   
 
Iată o serie de filme care au făcut istorie în cinematografie şi care au avut şi continuă să aibă un succes impresionant, aşa încât le poţi revedea la nesfârşit.  
 

1. „Funny face”


Filmul este un musical produs în 1957 de către Stanley Donen, în care joacă Audrey Hepburn şi Fred Astaire.  

Un fotograf de modă (Dick Avery) descoperă într-o librărie o fată fermecătoare cu potenţial de model. Surprins că o astfel de fată „îşi pierde timpul” într-o librărie, fotograful o convinge pe Jo Stockton să pozeze. Ea acceptă oferta însă doar pentru ocazia de a vizita Parisul. Chiar aşa, cine nu ar da lectura pe o vacanţă la Paris?  
 

2.Să prinzi un hoţ


Regizat acum 55 de ani de Alfred Hitchcock, „To catch a thief îi aduce într-un thriller clasic şi plin de suspans pe Grace Kelly şi Cary Grant.
 
Supranumit cândva „Pisica”, Robie (Cary Grant), un fost hoţ de meserie, este principalul suspect într-o serie de furturi de bijuterii din hotelurile de lux de pe Riviera franceză, aşa că trebuie să îşi dovedească nevinovăţia.

După ce o cunoaşte pe prinţesa France (Grace Kelly), el întrezăreşte şansa de a-l atrage pe hoţul misterios cu ajutorul bijuteriilor fabuloase, ale mamei ei. Planul său dă greş, dar Frances, care îl consideră vinovat, îşi dovedeşte iubirea pentru el, ajutându-l să scape.  

3. „Sabrina

 
O comedie fascinantă cu Audrey Hepburn şi Humphrey Bogart, „Sabrina este o poveste foarte frumoasă de dragoste.  
 
Sabrina Fairchild (Audrey Hepburn), este fiica simplă, naivă a unui şofer, (John Williams). Cei doi locuiesc pe proprietatea bogatului Oliver Larrabee (Walter Hampden), care are doi băieţi, David (William Holden), fiul cel mic, amator de distracţii şi Linus (Humphrey Bogart ).  
 
Sabrina se îndrăgosteşte de David, dar care o vede ca pe o simplă fetiţă. După ce tatăl ei o trimite la Paris, ea se întoarce schimbată şi sofisticată. Este rându lui David să i se aprindă călcâiele, doar că acum este deja logodit cu Elizabeth Tyson (Martha Hyer). În plus, nici celălalt frate nu rămâne indiferent.
 
Filmul este produs în anul 1954 de regizorul Billy Wilder, inspirat sin piesa lui Samuel A. Taylor.
 

4. „Şapte ani de căsnicie

Seven year itch este o comedie cu fermecătoarea actriţă a anilor ’60, Marilyn Monroe. De altfel, scena în care rochia îi flutură deasupra gurii de metrou a rămas una dintre imaginile reprezentative ale frumoasei dive.
 
Aşadar, dacă ai o vecină blondă scânteietoare, care face reclamă la o pastă de dinţi, iar nevasta şi copilul au plecat de acasă pentru a scăpa de caniculă, poţi avea tot felul de fantezii din pricina zăpuşelii, fireşte. Iar dacă mai ai în spate şi 7 ani de căsnicie, care oricum este în cumpănă, nici nu ai motive să îţi creezi mustrări de conştiinţă.
 
Imaginea cu Marilyn Monroe şi rochia ce zboară deasupra gurii de aerisire de la metrou aduce repede faima producţiei, a intrerpretei, a rochiei…
 
Filmul este produs de acelaşi romantic Billy Wilder în ’55, iar în comedie joacă şarmantul Richard Sherman.
       

5. „Creatoarea de modele”

Mike şi Marilla – un ziarist şi o creatoare de modă – se cunosc într-o vacanţă, se îndrăgostesc şi se căsătoresc, fără să stea prea mult pe gânduri. Numai că, întorşi acasă, cei doi îşi dau seama că trăiesc în lumi diferite.
 
Totuşi, între cei doi se leagă o prietenie strânsă, care tinde să se transforme în dragoste, sentiment care ameninţă să distrugă echilibrul şubred al vieţii pe care cei doi o duc.  

The designing woman (1957) este o comedie drăguţă cu Lauren Bacall şi Gregory Peck, în regia lui Vicente Minnelli.   

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!