Tina Fey, cea mai bună comediantă a anului

De Nicoleta Galeteanu pe

Show-ul de televiziune „Saturday Night Live” a influenţat întrucâtva eşecul lui Sarah Palin la preşedinţia SUA, însă pentru Tina Fey rolul său memorabil i-a adus…
  …cel mai mare premiu american pentru umor.

Laureată anul acesta pentru umorul său desăvârşit din serialul tv „Saturday Night Live Presidential Bash ’08” (SNL), Tina Fey devine cea mai tânără actriţă care primeşte premiul Mark Twain, după predecesoarele sale, Whoopi Goldberg (2001) şi Lily Tomlin (2003).

Cunoscută de asemena şi din serialul de comedie „30 Rock”, Tina Fey a distrat mai copios criticii în pielea candidatei republicane, aflată în plină campanie prezidenţială.

Recunoaşterea talentului său ca actriţă de comedie a fost influenţată totodată şi de uluitoarea asemănare cu Palin.

„Sunt încântată să primesc acest premiu. Presupun că Betty White a fost descalificată pentru că a folosit steroizi”, a glumit Tina Fey.

„Pentru mine este extrem de important faptul că vă pasă mai mult de showbiz decât de familiile voastre. Nu mi-am închipuit niciodată că voi fi demnă de premiul Mark Twain… Poate doar pentru premiul Judy Blume pentru pubertate dificilă” a continuat în acelaţi spirit actriţa, făcând referire la cărţile deocheate ale scriitoarei, adesea cenzurate.

Produs prima dată în anul 1975, serialul de televiziune a ajuns la cel de-al 35 sezon, Tina Fey fiind şi prima femeie scenarist al producţiei de televiziune.

Printre rolurile sale memorabile cele mai recente se numără şi cel din comedia „Întâlnire cu surprize„, care a făcut furori în cinematografe în aprilie.

Premiul Mark Twain pentru umor a fost înfiinţat în 1998 şi a laureat de-a lungul ediţiilor sale sunii dintre cei mai buni comedianţi, dintre care Bill Cosby (2009), George Carlin (2008), Billy Crystal (2007), Neil Simon (2006), Steve Martin (2005) sau Lorne Michaels (2004).

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro