Street Delivery 2010 începe astăzi în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Concerte în stradă, artă pe trotuare, ateliere pe carosabil şi o mulţime de alte activităţi urbane interesante ai ocazia să vezi în plin centrul Bucureştiului în locul traficului aglomerat.

Timp de trei zile, strada va prinde viaţă, iar oraşul va fi redat pietonilor odată cu cea de-a 5-a ediţie a evenimentului Street Delivery
Aşadar, dacă te numeri printre pietonii care vor traversa strada Pictor Arthur Verona, de mâine şi până duminică, 11 – 13 iunie, te vei plimba printre expoziţii de artă şi vei participa la spectacole de stradă, într-o promenadă ce va dispersa ambuteiajul din Bucureşti până la Grădina Icoanei. 
Organizat de Librăria Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, Street Delivery este un proiect urbanistic care militează pentru un oraş mai civilizat, mai liber şi mai frumos.

Ce anume îl face aparte de alte iniţiative este că la fiecare ediţie evenimentul adună din partea locuitorilor sute de proiecte culturale, sociale, de arhitectură, în educaţie, dezvoltare durabilă, de divertisment şi multe asemenea, până la 250 de idei interesante şi iniţiative lăudabile în Bucureşti şi Timişoara.

Pe lângă manifestărie utilitare, promenda a pregătit pietonilor, precum şi bicicliştilor, o serie de concerte, spectacole şi alte programe artistice inedite, francezii de la Poni Hoax fiind şi ei prezenţi la eveniment. Iar după, aceştia pot zăbovi oricând la umbra unei terase, unde se vor bucura în plus şi de liniştea din oraş.
Organizat de Librăria Cărtureşti şi de Ordinul Arhitecţilor din România, proiectul propune un plan urbanistic ce include lăr­girea trotuarelor, crearea unui pasaj pietonal subteran care să traverseze Bulevardul Magheru şi parcaje subterane pe mai multe niveluri. 

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro