Stop oboselii! Cum să împarţi treburile casnice cu familia

De Lumea Femeilor pe

Sărbătorile se apropie şi nu ştii ce să faci mai întâi: curăţenie, cumpărături sau pregătirea mesei. E momentul să-i implici pe toţi membrii familiei, pentru ca sfârşitul anului să nu te găsească epuizată.
Când vine luna decembrie, parcă totul decurge după acelaşi scenariu. La serviciu eşti ocupată cu tot ce a rămas restant de-a lungul anului, iar acasă, mai mult ca oricând, se adună o grămadă de treburi de rezolvat. Renunţă să gândeşti că eşti de neînlocuit în gospodărie şi că tu ştii cel mai bine cum trebuie făcut totul. Cu această atitudine, nu vei face decât să ajungi, ca în fiecare an, obosită şi fără chef de Sărbători. Pentru început, scrie pe o foaie tot ce e de rezolvat şi apoi discută cu toţi membrii familiei, de la mic la mare.

Responsabilizează-i pe cei mici!

Spune-le copiilor să îşi facă singuri ordine în camerele lor şi promite-le mici recompense după ce termină. Aşa îţi vei înjumătăţi munca în ceea ce priveşte curăţenia. Şi în bucătărie îţi pot fi de ajutor. Dă-le termene până la care să-şi isprăvească sarcinile şi nu lăsa loc de concesii.

La cumpărături

Tu ştii cel mai bine ce ai nevoie şi mereu preferi să te înghesui în hipermarketuri şi să stai la cozi interminabile. Nu ai încredere să laşi în sarcina altcuiva cumpărăturile. Aici greşeşti, pentru că acest timp îl poţi valorifica altfel.
Fă o listă detaliată cu tot ce îţi trebuie, plus variante de înlocuire în cazul în care soţul tău nu găseşte prima opţiune. Nu omite nimic din ce îţi trebuie şi trimite-l pe el să se ocupe de acest aspect.

Pregătiri diverse

O dată curăţenia şi cumpărăturile făcute, vei descoperi că ai timp suficient ca să pregăteşti preparatele pentru mesele de Sărbători, ba chiar să şi mergi la shopping după cadouri pentru cei dragi sau să te programezi la coafor. Cu cât te organizezi mai bine, cu atât vei fi mai relaxată şi te vei bucura de sfârşitul de an.
CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!
http://on.fb.me/XeIJVO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro