Sfaturi de la un bărbat divorțat pentru o căsnicie fericită

De Amelia Matei pe
O căsnicie fericită presupune muncă și un interes continuu pentru persoana de lângă tine. O spune un psiholog divorțat, care a postat pe Facebook o scrisoare deschisă, ce are rolul de a ajuta celelalte cupluri să aibă o iubire de durată. Sfaturile sale au devenit virale și chiar dacă sunt scrise de un bărbat, pot fi urmate și de femei.

Gerald Rogers s-a gândit să dea aceste sfaturi după ce a trecut printr-un divorț, în speranța că va reuși să salveze alte relații. Postarea sa a adunat sute de comentarii și peste 130.000 de share-uri.

MARRIAGE ADVICE I WISH I WOULD HAVE HAD:Obviously, I’m not a relationship expert. But there’s something about my…

Posted by Gerald Rogers on Sunday, 28 July 2013

„Sfaturi de căsătorie pe care aș fi vrut să le primesc:

Sigur, nu sunt un expert în relații, dar faptul că în această săptămână s-a finalizat divorțul meu m-a făcut să mă gândesc la lucrurile pe care aș fi vrut să le fac altfel. După ce am pierdut-o pe femeia pe care o iubesc și după o căsnicie de aproape 16 ani, iată ce aș fi vrut să știu.

1. Nu încetați niciodată să vă faceți curte

Nu încetați să ieșiți la întâlniri. Nu vă purtați ca și cum femeia de lângă voi vi se cuvine. Când i-ai cerut să se căsătorească cu tine, i-ai promis să fii acel bărbat care va avea grijă de inima ei și care o va proteja cu orice preț. Aceasta este cea mai înspăimântătoare și cea mai sacră comoară care ți se va oferi vreodată. Te-a ales pe tine. Nu uita niciodată asta și nu deveni leneș în dragoste.

2. Protejează-ți inima!

Așa cum ți-ai luat un angajament să protejezi inima ei, ai grijă și de a ta. Iubește-te, iubește lumea, dar păstrează un loc special în inima ta în care nu trebuie să intre nimeni, cu excepția soției tale. Ține acel spațiu mereu deschis și gata să o primească, invit-o mereu și refuză să lași acolo pe altcineva sau altceva.

3. Îndrăgostește-te la nesfârșit

Te vei schimba constant. Nu ești același om care erai când te-ai căsătorit sau care vei fi peste cinci ani. Va interveni schimbarea între voi, de aceea trebuie să vă alegeți unul pe altul în fiecare zi. Ea nu trebuie să rămână lângă tine, iar dacă nu ai grijă de inima ta, s-ar putea să o dea altcuiva ori s-ar putea să te dea la o parte definitiv. Luptă întotdeauna să îi câștigi dragostea, așa cum ai făcut când o curtai.

4. Să vezi întotdeauna ce e mai bun în ea

Concentrează-te numai pe ce îți place la ea. Lucrurile pe care te concentrezi se vor extinde. Dacă vezi doar defectele, vei fi mereu enervat. Dacă te concentrezi pe ce iubești, vei consuma doar dragoste. Concentrează-te atât de tare pe ce iubești, astfel încât nu vei mai putea vedea altceva, și vei ști, astfel, că ești cel mai norocos bărbat din lume pentru că o ai pe ea ca soție.

5. Nu este treaba ta să o schimbi sau să o repari

Treaba ta este să o iubești așa cum este, fără să aștepți să se schimbe. Iar dacă se schimbă, iubește persoana care devine, indiferent că este ce ai vrut sau nu.

Citește și: Sfaturi de la Osho pentru zodii

6. Asumă-ți responsabilitatea pentru emoțiile tale

Nu este datoria soției tale să te facă fericit și nu ea te poate întrista. Ești responsabil să găsești ce anume te face fericit, iar bucuria ta se va revărsa în relația voastră.

7. Nu o învinovăți niciodată…

…când devii frustrat sau nervos, pentru că aceste sentimente apar doar pentru că SE declanșează ceva în interiorul tău. Sunt emoțiile tale, responsabilitatea ta. Când ai aceste sentimente, încearcă să le analizezi și să îți dai seama ce se petrece în tine, ce are nevoie de reparații. Ești atras de această femeie pentru că este persoana potrivită să declanșeze toate rănile tale din copilărie pentru ca tu să poți să le vindeci. După ce te vindeci, nu te va mai enerva nimic și te vei mira că te-ai enervat vreodată.

8. Permite-i să fie pur și simplu

Când este tristă sau supărată, nu este treaba ta să încerci să repari lucrurile. Datoria ta este să îi fii alături și să îi spui că totul va fi bine. Arată-i că o asculți și că este importantă și că ești stâlpul pe care se poate sprijini de fiecare dată. Spiritul feminin este despre schimbare și emoții, iar emoțiile sale vor răbufni ca o furtună. Dacă ești puternic și nu o judeci, va avea încredere în tine și se va deschide. Nu fugi când este supărată. Rămâi lângă ea, fii puternic și spune-i că nu pleci nicăieri. Ascultă ce spune dincolo de cuvinte și emoții.

9. Fii amuzant

Nu te lua în serios. Râzi și fă-o să râdă. Râsul face lucrurile mai ușoare.

10. Umple-i sufletul zilnic

Învață limbajul dragostei ei și ce anume o face să se simtă importantă și prețuită. Pune-o să îți facă o listă cu 10 lucruri care o fac să se simtă iubită, memoreaz-o și ai grijă să o faci zilnic să se simtă o regină.

11. Fii prezent

Nu îi da doar timpul tău, dar și atenția și sufletul tău. Fă tot ce este necesar pentru a-ți goli mintea și a fi lângă ea în totalitate. Trateaz-o ca și cum ar fi cel mai bun lucru din viața ta. Chiar este…”, a scris bărbatul în postarea sa.

În total, psihologul a dat 20 de sfaturi. El îi mai sfătuiește pe bărbați să o satisfacă sexual pe femeia de lângă ei, să nu fie idioți, să îi acorde spațiu, să fie vulnerabili, să fie transparenți, să aibă grijă să evolueze împreună, să nu își facă griji pentru bani, să ierte imediat și să aleagă întotdeauna dragostea.

Sursa foto: pixabay.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"

EXCLUSIV. Sfaturi vestimentare pentru femeile cu forme de la Raluca Bădulescu, jurata emisiunii "Bravo, ai stil!"