Şcoala Americană oferă trei burse gratuite

De Nicoleta Galeteanu pe

Elevii care îşi doresc să studieze la cele mai cunoscute universităţi din lume pot beneficia de o bursă gratuită oferită de Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB).
Pentru toţi elevii cu spor şi rezultate bune la învăţătură, AISB pune la bătaie trei burse integrale gratuite, oferind astfel o oportunitate şi celor care nu au posibilităţi financiare.
 
Programul burselor gratuite se adesează elevilor competenţi, care urmează să se înscrie în acest an în clasa a 9-a, şi care doresc să îşi dezvolte potenţialul. Aceştia trebuie să demonstreaze că deţin abilităţi academice exemplare şi că s-au implicat în activităţi extra-curiculare educative sau de responsabilizare socială.
 
Programul constă într-un curs pre-universitar riguros şi cuprinde elemente educaţionale specifice mai multor ţări. Pentru obţinerea Diplomei de Bacalaureat Inţernational, câstigătorii urmează să se pregătească în urma programului desfăşurat pe parcursul claselor a 11-a şi a 12-a.
 
Potrivit reprezentanţilor Şcolii Americane, numeroşi absolvenţi care au obţinut diploma de Bacalaureat Internaţional au fost acceptaţi cu bursă totală sau parţială de către cele mai apreciate universităţi din Europa, America de Nord sau Australia.  
 
Bursele acoperă toate taxele de şcolarizare pe perioada celor patru ani de liceu precum şi costurile activităţilor extra-şcolare necesare pentru educaţia completă a elevului.  
 
Părinţii trebuie să ţină cont că în fiecare nou an de studiu este verificată eligibilitatea elevilor pentru continuarea bursei, atât performanţele şcolare înregistrate, cât şi situaţia financiară a familiei elevului.
 
Elevii interesaţi de bursele oferite de AISB sunt invitaţi, împreună cu părinţii, marţi, 16 martie, ora 18:00, la sediul Şcolii Americane (Şoseaua Pipera Tunari 196), pentru mai multe informaţii privind programul de burse oferit în anul şcolar 2010 – 2011.   
 
Depunerea documentelor necesare pentru înscrierea în concurs se va putea face până pe data de 2 aprilie 2010, ora 16:00, iar selecţia finală va avea loc în jurul datei de 15 mai 2010.  
 
Pentru înscrieri sunt solicitate formularul de aplicaţie completat şi semnat, un  eseu scris în limba engleză, care să includă nota şi comentariile profesorului de limbă engleză, foia matricolă în original, care să prezinte evoluţia şcolară din ultimii doi ani până în prezent, două scrisori de recomandare (una dintre acestea trebuie să fie din partea profesorului de engleză sau matematică), copii după fişele fiscale din ultimii doi ani ale părinţilor şi adeverinţele de salariu ale acestora.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro