Nunta anului 2018, prințul Harry și Meghan Markle. Tot ce trebuie să știi despre acest eveniment

De Amelia Matei pe
Prinţul Harry, al cincilea în linia de succesiune a tronului Marii Britanii, se va căsători cu fosta actriță americană Meghan Markle anul viitor.

Iată toate detaliile pe care trebuie să le știi despre nunta regală:

Data nunții

Prinţul Harry şi  Meghan Markle se vor căsători pe 19 mai 2018. Familia regală va plăti pentru ceremonie, inclusiv pentru servicii, muzică, aranjamente florale şi recepţia, urmând ca data nunţii să fie anunţată.

Nunta este programată pentru luna mai pentru a evita ca evenimentul să se suprapună cu nașterea celui de-al treilea copil al Prințului William și al Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, din aprilie 2018.

Locația

Nunta regală va avea loc la Capela St. George a Castelului Windsor. Purtătorul de cuvânt al Casei Regale, Jason Knauf, a spus despre castel că este „un loc foarte important pentru cuplu”, adăugând că cei doi au fost de multe ori împreună aici.

Biserica Saint George a devenit un loc special după ce tatăl lui Harry, prinţul Charles, s-a căsătorit cu ducesa de Cornwall în anul 2005. Locul a fost, de asemenea, ales pentru căsătoria vărului prinţului Harry, Peter Phillips cu Autumn Kelly în 2008, şi al contelui şi contesei de Wessex în 2009.

Invitații

Deși Prințul Harry a spus că nu a făcut încă o listă de invitații pentru nuntă, presa britanică speculează că vor fi invitați la eveniment și soții Barack și Michelle Obama. Însă guvernul britanic se teme că acest fapt ar cauza tensiuni și că Donald Trump ar fi nemulțumit, în contextual în care el nu a apucat într-un an de mandate să o întâlnească pe Regina Elisabeta în persoană.

Când a fost întrebat în cadrul unei emisiuni de televiziune dacă fostul cuplu prezindențial a fost invitat la ceremonie, Prințul Harry a răspuns: „Nu știu, nici măcar nu am făcut lista de invitați. Cine știe dacă vor fi invitați sau nu, nu vreau să stric surpriza”.

Nunta va fi televizată

Jason Knauf,un purtător de cuvânt al Casei Regale Britanice, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Kensington că cea mai așteptată nuntă a anului 2018 va fi televizată.

,,Cei doi își doresc ca acea zi să fie una specială atât pentru ei, dar și pentru prieteni și familie. De asemenea, își doresc ca nuntă să fie concepută în așa fel încât toți oamenii să aibă acces la acel moment. În prezent lucrăm la modul în care acest lucru va fi posibil de realizat”, a spus Knauf.

Titlul regal pe care îl vor avea Prințul Harry și Meghan Markle după căsătorie

După nuntă, Meghan Markle va purta titlul de „Ducesă de Sussex”, în timp ce Prințul Harry va fi „Duce de Sussex”. De asemenea, referințele la Meghan Markle se vor face sub titulatura de „Alteța sa Regală”, odată ce va intra în familia Regală a Marii Britanii.

Citește și – Motivul pentru care Prințul Harry și Meghan Markle se căsătoresc atât de curând

Citește și – Sacrificiile pe care le-a făcut Prințul Harry de dragul logodnicei sale, Meghan Markle

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro