„Roşia mucegăită” şi alte premii ciudate

De Nicoleta Galeteanu pe

„Budinca Aurită”, „Zmeura de Aur” sau „Roşia mucegăită” nu sunt reţete nereuşite, ci câteva dintre premiile cu care se pricopsesc actorii atunci când…
…prestaţiile lor nu sunt tocmai pe gustul criticilor. Dacă aceste premii au totuşi un criteriu serios de evaluare, iată ce alte realizări absurde îşi dispută anual premii la fel de bizare.

Roşia mucegăită

Înainte să fie desemnată cea mai bună comedie la Globurile de Aur, animaţia „Toy Story 3” s-a ales cu „Roşia de Aur” (Golden Tomato), dar asta pentru că fimul a avut parte ce cele mai multe cronici bune din partea criticilor şi a cinefililor în 2010.În schimb, „Roşia mucegăită” (Moldy Tomato) a revenit în acest an peliculei ” Vampires Suck”, o parodie după filmele cu vampiri, regizată de Jason Friedberg şi Aaron Seltzer, pentru cele mai puţine cronici favorabile.

Oala de budincă aurită

Deşi şi-ar fi dorit un Glob de Aur, Julianne Moore a primit în acest an o „oală de budincă” (Hasty Pudding) din partea Universităţii Harvard care a anominalizat-o „femeia anului”.

Premiul nu este nicidecum unul defăimător, actriţa fiind apreciată pentru talentul său actoricesc, atât în filme, cât şi în teatru, precum şi pentru cele două două cărţi pentru copii pe care le-a scris.

Prestigiosul premiu este decernat în cadrul unei parade tradiţionale care are loc în Harvard Square.

Premii Dafta

Dacă Parlamentul European premiază jurnaliştii, publicaţia britanică Newslite a ales să premieze în fiecare an cele mai ciudate ştiri care apar în presă de-a lungul unui an.

Iar bizareriile sunt multe, fiind împărţite în 10 categorii, de la cel mai amuzant produs, la cea mai mare gafă şi până la cea mai bizară infracţiune, fiecare articol primeşte un premiu Dafta.

Iată câteva titluri câştgătoare din acest an:

Cea mai mare gafă: „Poliţiştii din Hampshire, Anglia, au dat publicităţii un portret robot care înfăţişa un bărbat al cărui păr semăna cu o salată verde”.
Cel mai norocos om: „Exploratorul care, atunci când s-a trezit, avea capul în gura unui urs polar.”
Personalitatea anului: „Paul Yarrow, bărbatul din Marea Britanie care a apărut neinvitat în peste 100 de reportaje de televiziune”.

Zmeura de Aur

Decernate de obicei cu o zi înainte de Oscaruri, „Razzie Award” răsplătesc an de an cele mai proaste filme şi prestaţii ale actorilor… aşa cum se cuvine. Premiul are forma unei zmeure, fixatÇŽ pe un suport de plastic, care valorează 5 dolari.

Anul acesta, pe lista nefericiţilor nominalizaţi au fost incluse filmele „Sex and the City 2”, „The Twilight Saga: Eclipse” sau „Yogi Bear”, iar dintre actori cu şanse la trofeu se află Jessica Alba, calificată pentru interpretările din patru filme – The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete şi Valentine’s Day -, Emily Blunt pentru The Wolfman şi Gulliver’s Travels, precum şi Angelinei Jolie pentru rolul din „The Tourist”.

Află pe pagina următoare şi despre alte premii ciudate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2