Trei filme-fenomen în premieră la cinema

De Nicoleta Galeteanu, pe

Trei dintre cele mai aşteptate filme ale anului ajung în acest weekend în în cinematografele româneşti. „Ritualul” cu Anthony Hopkins, cel mai nou film al lui George Nolfi,
  …  „The Adjustment Bureau”, şi cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristi Puiu, „Aurora”, un film controversat care a uluit cinefilii de la Cannes anul trecut.

Gardienii destinului/  The Adjustment Bureau

Regizorul blockbusterelor „Ocean’s Twelve” şi „Ultimatulul Lui Bourne”, George Nolfi nu se dezminte şi se prezintă în faţa cinefililor săi cu cel mai nou film al său, după un scenariu semnat de Philip K. Dick, cu care dă din nou lovitura.

Cu miez politic, călătorii în viitor şi o poveste de dragoste, thrillerul oferă în cele 105 minute divertisment science-fiction inteligent şi adrenalină acţiunilor lui Matt Damon, în rolul politicianului David Norris. În film joacă şi Emily Blunt.

Trei filme-fenomen în premieră la cinema

Ritualul/ The Rite

Anthony Hopkins revine în rolurile care îl prind cel mai bine, în drama terifiantă a lui Mikael HÃ¥fström – acelaşi regizor al filmelor Shanghai şi Evil -, o variantă realistă a peliculei „Exorcistul”.

Inspirat din fapte reale, pelicula se bazează pe experienţele unui specialist în exorcism de la Vatican, care luptă împotriva Diavolul ce reuşeşte să se strecoare în cel mai sfânt colţ de lume.

Trei filme-fenomen în premieră la cinema
Student la teologie, Michael Kovak (Colin O’Donoghue) este trimis la Vaticansă studieze exorcismul alături de părintele Lucas (Anthony Hopkins), cunoscut pentru numeroasele cazuri de exorcizare realizate.

Filmul merită văzut fie şi numai pentru prezenţa remarcabilă a lui Anthony Hopkins.

Aurora

Într-un apartament de bloc, un bărbat şi o femeie discută despre bunica Scufiţei Roşii.

Un bărbat pândeşte o familie cu doi copii, după ce şi-a recuperat cele două percutoare artizanale ale armei de vânătoare. Stăpânit de gânduri incerte, Viorel traversează oraşul de la un capăt la altul, către un obiectiv numai de el ştiut.

Filmul a stârnit reacţii extreme la festivalul de film de la Cannes, a impresionat şi a şocat în acelaşi timp cinefilii.

Trei filme-fenomen în premieră la cinema

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!