(P) Portugalia, o destinație pentru romantici și boemi

De Unica.ro pe
Cel mai însorit colț european, Portugalia este istorică, vibrantă, colorată, regală și tradițională și te surprinde atât prin atmosferă, construcții cât și prin peisaje sau gastronomie. Descoperă într-un circuit de 8 zile de la Europa Travel, cele mai populare și încântătoarea locuri portugheze începând cu Lisabona și până în pitoreasca Madeira.

Circuitul plin de aventură de la turoperatorul Europa Travel, începe cu descoperirea capitalei Lisabona unde vei bifa cele mai romantice zone inclusiv cele trei piețe principale Praca Rossio, Praca Restauradores și Praca do Comercio, cartierele colorate Belem și Alfama, și însorita coasta a râului Tajo.

Între muzică fado și bijuterii istorice

Unul dintre simbolurile arhitecturale ale Lisabonei este Turnul Belem, un exemplu fin de arhitectură manuelină ce prezintă pe fațadă numeroase simboluri și elemente din Epoca Marilor Descoperiri, ce a fost construit pe malul râului pentru a proteja intrarea în oraș.

La fel de importantă este și Mănăstirea Jeronimos, ce găzduiește mormântul lui Vasco da Gama, exploratorul care a descoperit ruta maritimă dintre Europa și India. Ambele simboluri arhitecturale fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

În turul Lisabonei poți descoperi și alte locuri deosebite precum cartierul Alfama cu străduțele sale înguste străbătute de tramvaiele galbene de epocă, Castelul São Jorge sau Catedrala Sé – una dintre cele mai vechi din oraș. Însă poți porni și în excursii opționale organizate de Europa Travel, spre ținutul regilor Sintra, unde se vizitează Palatul Pena, o construcție monumentală considerată de portughezi a 8 a minune a lumii moderne.

Din acest punct te vei îndrepta spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei sau poți să pornești în descoperirea celor mai tradiționale locuri portugheze: Fatima – orașul unde Fecioara și-a făcut apariția de trei ori fiind considerat cel mai important loc de pelerinaj al țării, Obidos – cel mai fortificat sat din Portugalia și Nazare – paradisul pasionaților de surf unde localinicii trăiesc după vechile reguli strămoșești.

Cea mai pitorească și colorată insulă din Oceanul Atlantic

Caracterizată de o vegetație abundentă și cu un număr mare de flori, Madeira și-a primit pe drept supranumele de Insula Grădină a Europei. Cețoasă, dar cu o climă blândă pe toată perioada anului, insula portugheză este perfectă de explorat în acest circuit de iarnă, de la Europa Travel.

Traversată de numeroase levadas (apeducte) declarate patrimoniu UNESCO, dominată de păduri de dafin, dealuri acoperite de viță de vie și grădini botanice, Madeira te cucerește de la prima vedere.

Explorează la pas capitala Funchal care te întâmpină cu o atmosferă festivă și multă culoare mai ales în populara piață tradițională Dos Lavradores. La numai 3 km distanță de centrul orașului, pe un deal semeț deasupra râului Joao Gomes se întind Grădinile Botanice din Funchal, cunoscute pentru colecția impresionantă de plante endemice, arbori, arbuști și păsări exotice. Aici se află și Muzeul Natural de Istorie ce păstrează fosile, roci și numeroase plante uscate și expuse în Ierbar. Vizitează în Funchal Catedrala și Biserica Santa Catarina – cel mai vechi edificu de cult de pe insulă, Palatul Sao Lourenco – fosta reședință a guvernatorilor din Madeira, dar și alte locuri interesante.

Turul de la Europa Travel continuă vizite gastronomice în celebra Crama Oliveiras, unde vei face degustări de brânzeturi și vin local, celebru pentru aroma sa puternică de nucă verde sau miere caramelizată. În plus, poți opta și pentru excursii spre Grădinile tropicale Monte Palace dezvoltate la o altitudine de 600 de metri deasupra nivelului mării, și amenajate în stil oriental, cu pagode și sculpturi budhiste, plus un număr fabulos de plante exotice.

Tot opțional poți să vezi și partea de vest a insulei Madeira, începând cu Porto Moniz un orășel pitoresc cunoscut pentru piscinele naturale, Camara de Lobos, o așezare tradițională și liniștită, Cabo Girao – promontoriul de unde poți admira oceanul și pădurile de lauri, și vei încheia cu o plimbare în cosmopolitul orășel Ribeira Brava.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Lisabona-Madeira – tarif  499 euro/persoana, 3 nopti in Lisabona + 4 nopti in Funchal, cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, transferuri si tururi cu autocar, asistenta turistica. *Tarif redus cu 12%: 569 euro – 499 euro! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv