Pisicile pot detecta și vindeca boli. Iată explicația

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 25 aprilie 2016, 20:00
Animalele nu sunt doar cei mai buni prieteni ai oamenilor, dar ajută și la descoperirea unor boli cărora cei mai mulți dintre noi le ignoră simptomele.

Este binecunoscut faptul că pisicile ne pot scăpa de stres, reduce oboseala, calmează migrenele și ajută la îmbunătățirea stării de spirit. Însă acestea sunt foarte iscusite în a detecta un punct sensibil pe care îl au stăpânul lor.

De exemplu, pentru persoanele care au suferit atac de cord, o pisică poate fi o adevărată mană cerească. Compania și joaca pisicii poate reduce riscul unui al doilea infarct, iar studiile arată că persoanele care au acasă pisici isi reglează mult mai ușor ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Citește și: De ce este bine să te uiți la filmulețe cu pisici

De asemenea, atunci când pisica toarce sistemul imunitar al omului este îmbunătățit. Explicația oamenilor de știință? Aceasta emană energii, acestea fiind asociate tratamentului cu ultrasunete, eficiente în tratarea bolilor de oase și în vindecarea rănilor.

Pisicile pot detecta și boli mai grave, precum cancerul, existând tot felul de povești de-a lungul timpului, potrivit cărora animalul de companie al familiei ajutat la identificarea unei afecțiuni a stăpânei.

Citește și: Cum câștigi încrederea pisicii tale

Alte cercetări în domeniu arată că persoanele care au pisici au o speranț de viață mai mare comparativ cu cei care nu au o felină acasă. Stăpânii felinelor trăiesc cu 10,3 ani mai mult comparativ cu cei care nu au pisici acasă.

Iată de ce boli suferi, în funcție de locul unde se așază pisica:

În poala stăpânului – acesta suferă de boli de rinichi.

Pe capul stăpânului – acesta suferă de tensiune arterială sau migrene.

Pe umerii stăpânului sau pe umărul stâng – acesta suferă de boli cardiovasculare sau este predispus la astfel de afecțiuni.

Dacă pisica se sprijină pe picioarele stăpânului, înseamnă că acesta suferă de hipotensiune arterială sau răcește frecvent.

Foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro