Parfumul mediteranean, oferit pe o farfurie, în Santorini

De Sandra S. pe

N-aş vrea să fac speculaţii pe baza zicalei ,,în Santorini sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă şi mai mulţi măgari decât bărbaţi”, dar nu pot să ignor faptul că Santorini este una dintre cele mai frumoase insule din lume, situându-se în topuri de profil alături de destinaţii turistice exotice precum Insula Galapagos, Bali şi Hawaii.
Eu aş face o glumă dulcică şi aş spune că din moment ce are loc un adevărat exod al turiştilor români pe această insulă, Santorini este, fără îndoială, un loc cu adevărat mirific, deoarece românii sunt destul de fuduli când vine vorba despre vacanţă. Şi până la urmă ce e rău în asta? Dacă ai o insulă tulburător de frumoasă la doi paşi de casă de ce să nu guşti şi tu o bucăţică de splendoare alături de un pahar cu vin ales?
Plaje cu nisip negru si rosu
Şi într-adevăr, nici un alt loc de pe pământ nu este ca Santorini, o insulă mitică renăscută din propria cenuşă. Strălucirea insulei o dau plajele cu nisip negru şi roşu, clima blândă, casele cubice, văruite în albastru, marea limpede şi plină de peşti coloraţi, dar şi apusurile spectaculoase. Insula este un punct de atracţie şi datorită celor peste 250 de biserici construite de pescari şi de familiile lor, printre ele numărându-se Panagia Episkopi, una dintre puţinele biserici care se vizitează. Mesa Gonia, în traducere ,,satul fantomelor” sau Pyrgos, fosta capitală a insulei sunt de neratat în Santorini. În plus, tavernele greceşti şi magazinele de lux sunt la tot pasul.
Insula cea romantica
Datorită unei frumuseţi naturale unice, insula Santorini ocupă locul 7 într-un top al celor mai romantice insule din lume. Este greu să mai găseşti peisaje romantice ca pe insula Santorini, care au devenit un simbol şi un motiv de mândrie pentru întreaga Grecie. La acest peisaj contribuie şi arhitectura caselor care par, pur şi simplu, azvârlite pe stânci, satele pitoreşti, bisericile cu domuri albastre, restaurantele şi terasele idilice. Turiştii din întreaga lume sunt atraşi pe insula Santorini şi de gastronomia locală, extrem de apreciată de către cei care ajung pe această insulă de vis. Oricine gustă o porţie de caracatiţă la grătar cu ceapă caramelizată poate simţi parfumul mediteranean până în măduva oaselor. Iar dacă mai prinzi şi un apus de soare ,,a la Santorini”, în staţiunea Oia, un sat micuţ, îngrămădit pe faleză de parcă nimeni nu ar vrea să piardă nici măcar un apus, atunci poţi să te declari un turist învins de frumuseţea absolută.
Sejur Santorini Grecia
Hotel Aegean Plaza 4*-de la 576 euro/persoana, 7 nopti cazare cu mic dejun, transport cu avionul, agentia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro ), call center 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro