Parcuri din sectorul 3

De Roxana Andrei pe

După o zi lungă de muncă fiecare are nevoie de câteva momente de relaxare. Chiar dacă frigul bate la uşă, plimbările în aer liber sunt cele mai indicate.
Iată câteva parcuri din sectorul 3, aflate în administrarea Primăriei, care vă oferă posibilitatea de a vă descărca de energiile negative şi de a vă încărca cu pozitivitate.

Parcuri în sectorul 3

„Parcul Alexandru Ioan Cuza” fostul parc „I.O.R.” are o suprafaţă de aproximativ 85 ha şi se află în zona Titan.

Este perimetrat de străzile Liviu Rebreanu, Camil Ressu, Câmpia Libertăţii, C-tin Brâncuşi, Baba Novac şi Nicolae Grigorescu şi aici vin locuitori din cartierele Titan, Dristor şi Balta Albă.

Parcul a trecut prin schimbări majore şi arată chiar foarte bine cu o fântână colorată în mijlocul lacului curat, alei întreţinute, bănci noi, coşuri de gunoi, foişoare din lemn, hamace şi lumină.

Este spaţios şi are şi locuri de joacă pentru copii, terenuri de baschet, tenis, handball şi volei şi spaţii mai intime unde să petreci câteva momente liniştite.

O atracţie este biserica „Pogorârea Sfântului Duh” construită din lemn.

„Parcul Pantelimon” cu o suprafaţă de 33,13 ha este situat pe şoseaua Pantelimon pe malul lacului Pantelimon.

„Parcul Titanii” cu o suprafaţă de 5.86 ha se găseşte lângă policlinica Titan. Este cunoscut pentru spectacolele care au loc. Oferă spaţii pentru iubitorii de sport (terenuri de baschet) şi locuri de joacă pentru copii.

„Parcul din strada Gheorghe Petraşcu”
este un spaţiu verde cu o suprafaţă de 3.10 ha care a fost reamenajat în urmă cu cinci ani şi care pune la dispoziţia locuitorilor sectorului 3 un loc de joacă pentru copii.

Plimbare plăcuta!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro