Paranormal: Top 10 locuri bântuite de vampiri

De Diana Zagrean pe

6. Turul lui Dracula, Londra, Marea Britanie

Britanicii s-au îndrăgostit şi ei de legenda lui Dracula, mai ales după ce Stoker a plasat o parte din acţiunea romanului său în Londra.

Drept urmare, aceştia au organizat un tur al vampirilor în Londra, care include casa Highgate, unde Dracula a locuit pe durata şederii în Londra şi cimitirul Highgate, urmând ca la final turiştii să petreacă la un banchet medieval, cu costume şi tot tacâmul.
7. Pontianak, Indonezia

Creaturile vampirice nu fac parte doar din legendele europene. Malaezia şi Indo­nezia au miturile lor la fel de cunoscute care îngrozesc cinefilii şi turiştii deopotrivă.

Legenda Pontianak vorbeşte despre femeie care, după ce moare în timpul naşterii, devine o femeia – vampir. Frumoasă ca o nimfă, femeia – vampir Pontianak se transformă într-o bătrână urâtă cu dinţi ascuţiţi.
8. Fantoma lui Dracula din Whitby, Marea Britanie

Înainte să ajungă la Londra, Dracula se opreşte în portul Whitby, din Marea Britanie. Loucitorii cred că autorul cărţii a fost influenţat de atmosfera misterioasă a oraşului – case cu acoperişuri de culoare sângerie, biserica Whitby Abbey şi liliecii zburători care ies noaptea în jurul acesteia.
Citeşte şi Paranormal: Top 3 avioane fantomă care au şocat lumea ştiinţifică
9. Locaţiile din „Buffy, spaima vampirilor”, SUA

Cei care au urmărit cu sufletul la gură serialul în anii ‘90 au ocazia să viziteze locurile unde s-a filmat secvenţe din „Buffy, spaima vampirilor”.
Platoruile de filmare au fost plasate în Los Angeles, unde se poate vizita Torrance High School, campusul UCLA din Westwood şi California State University, precum şi în împrejurimile oraşului.
10. Locaţiile din „True Blood”, SUA

„True Blood” este un alt serial – fenomen ce a readus la viaţă sinistrele creaturi.
Vampirii din „True Blood” nu se ascund de societate, ci frecventează barul Fangtasia, al cărui proprietar este vampirul Eric Northman. În realitate, Bon Temps este un oraş fictiv, iar barul folosit pentru filmîri este localizat în Long Beach, California, si se numeste Alex’s Bar .
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2