(P) Vacanța ideală în Corfu, cu atracții pentru toată familia

De Unica.ro, pe
Corfu este una dintre destinațiile ce te întâmpină cu o mare varietate de plaje, stațiuni pitorești și numeroase atracții istorie. Situată în Marea Ionică, are o suprafață impresionantă de 613 kilometri pătrați, fiind considerată și cea mai verde insulă din arhipelag.

Profită de cele mai bune oferte de la Europa Travel și explorează insula Corfu într-un sejur de 7 nopți cu avionul, la tarife și servicii turistice excelente. Bijuteria verde a Greciei te așteaptă să petreci o vacanță minunată într-un cadru natural excepțional și cu o sumedenie de atracții și idei de activități pentru toate gusturile.

Cele mai prietenoase locuri din Corfu

Agios Georgios este fără îndoială stațiunea perfectă pentru familiile cu copii, care se pot bucura aici de peisajele pitorești îmbogățite de leandri roz care deschid drumul către plajă și o intrare lină în marea azurie. În plus, oferta de taverne și magazine cu suveniruri este variată.

De vizitat este și Sidari, o stațiune celebră datorită unei stânci  calcaroase care formează un micuț golf supranumit Canal d’Amour. Datorită calcarului, apa are o culoare turcoaz, iar legenda locului spune că, dacă cei îndrăgostiți vor înota în acest loc, vor rămâne pentru totdeauna împreună. O altă plajă simbol din Corfu, este Apraos. Intrarea în mare este lină, numai bună pentru copii și cei care abia se inițiază în tainele înotului. În depărtare se vede coasta Albaniei, iar împrejurimile plajei sunt ”ornate” cu dealuri acoperite de vegetație luxuriantă. Europa Travel te invită să explorezi și Albania, într-un tur opțional în care vei vedea orașul vechi și vei face shopping în piața tradițională aflată la granița cu insula Corfu.

Diversitate de atracții pentru familii

Un mare punct de atracție al insulei Corfu este reprezentat de Palatul Achillion, ridicat în 1890 pentru împărăteasa Elisabeta „Sisi” a Imperiului Austro-Ungar. Ulterior, după asasinarea celei care a fost soția lui Franz Joseph, palatul a fost cumpărat de Wilhelm al II-lea, Kaiserul Prusiei. De la palat se poate observa debarcaderul de unde Wilhelm pleca în croaziere pe Marea Ionică.

Pentru cei interesați și de turismul ecumenic, un loc de neratat este Mănăstirea Panagia Theotokos, inaugurată în anul 1225. Aici există și un mic muzeu, unde pot fi admirate vechi cărți și exponate religioase, dar și scheletul unui monstru marin.

Așezară pitorească și foarte atractivă, capitala Kerkyra a păstrat puternice influențe venețiene. Nici nu se putea altfel, pentru că insula a fost sub stăpânirea cuceritorilor veniți din fosta Republică a Italiei.

La 7-8 kilometri distanță de capitală poate fi vizitat Aqualand, un parc acvatic foarte bine pus la punct și ofertant în distracții. Întins pe o suprafață de 70.000 de metri pătrați, face deliciul copiilor, datorită toboganelor cu apă împărțite pe categorii, în funcție de cât de abrupte sunt.

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Corfu

Hotel Corifo Village 3* – Acharavi – tarife de la 249 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!