(P) Tendințe pentru amenajarea livingului în 2021: 6 idei în trend pentru o sufragerie de revistă

De Unica.ro, pe

După un 2020 pe care l-am petrecut preponderent în casă, se simte nevoia de împrospătare a decorului în fiecare locuință. Nu ne referim la schimbări majore și costisitoare, ci la o adaptare la tendințele anului 2021 de design interior. Iar cum vedeta fiecărei locuințe este zona de living, vom prezenta câteva idei în trend pentru amenajarea acestuia. Designerii optează pentru palete cromatice naturale, spații confortabile și mici detalii artistice. Iată, așadar, care sunt cele 6 tendințe de reamenajare pe care nu vrei să le ratezi, dacă ai de gând să schimbi puțin atmosfera în spațiul de socializare al locuinței:

  1. Cuvintele de bază sunt relaxarea și confortul

Dacă, până în acest an, piesele de mobilier similare celor de la mijlocul secolului trecut au fost la mare căutare, 2021 aduce piese unice, ale căror calități sunt simplitatea și formele ergonomice. Fotolii living confortabile, canapele cu șezut lat, piese sculpturale integrate în decor, pentru a asigura trecerea lină din living înspre holul de la intrare – toate acestea sunt menite să sporească gradul de confort, dar și estetica locului preferat de socializare din locuințe.

   2. Mai multe locuri de șezut

Oamenii caută, în 2021, să își amenajeze un living room confortabil și funcțional. Pe măsură ce mulți continuă să lucreze de acasă și în această perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus, spațiile de relaxare și deconectare devin vitale. Funcționalitatea este vedetă, așa că, pe lângă colțul confortabil de citit sau noua masă de fussball sau consola de jocuri, în locuințe vor apărea tot mai multe locuri confortabile de șezut. De altfel, acestea vor putea fi folosite pentru lectură, pentru binging, pentru un power nap care să te pună pe picioare chiar și în cele mai solicitante zile de muncă de acasă.

   3. Minimalism luxos

Conceptul de minimalism luxos e tot mai îmbrățișat în ultima perioadă, tinzând, parcă, să ia locul eclectismului. Alăturarea unor materiale naturale precum marmura, lemnul sau ratanul, menite să îți aducă starea de bine și calmul într-un spațiu personal, cu piese de mobilier minimaliste, dar, de efect, pot spori sentimentul de confort din sufragerie. Indiferent dacă alegi să combini o masuta cafea cu blat din piatră naturală cu o băncuță metalică sau ești adepta finisajelor naturale cu accente minimaliste la mobilier, nu vei da greș cu astfel de asocieri în 2021.

   4. Pete de culoare, pe fond neutru

Da, tonurile neutre par să câștige popularitate în 2021, dar, asta nu înseamnă că nuanțele puternice vor fi ignorate cu desăvârșire, dimpotrivă, ele vor fi vedetele care ”sparg” monotonia. Așadar, pernele decorative galbene, vaza turcoaz și lumânările mov, precum și consola verde își vor găsi locul și în sufrageria anului 2021, cât timp sunt folosite ca accente și nu acaparează decorul în nuanțe naturale de bej, maro sau ivoriu.

   5. Accesorii statement

La acest capitol, obiectele clasice de decor vor fi înlocuite de piese mai artistice, mai deosebite, poate chiar statement. De la tablourile de pe pereți, la ghivecele de flori și fructiera de pe masa din zona de dining, accesoriile devin veritabile piese de artă, obiecte statement care să completeze decorul și să îi confere un aer cât mai personal.

   6. Spații pentru petrecerea timpului liber

Statul acasă este noul ieșit în oraș, așa că nu poți rămâne în urmă nici cu spațiile destinate relaxării sau distracției. Televizoarele sunt mai mari, oamenii au investit în sisteme performante de sonorizare, iar scaunele au fost schimbate cu unele mai confortabile. Consolele de jocuri video sunt prezente, în 2021, aproape în fiecare casă. La fel și alte piese destinate distracției, precum mesele de fussball, seturile de mini-golf, țintele de darts. 

Pe scurt, în ceea ce privește designul interior în general și amenajarea livingului în special, tendințele din 2021 se îndreaptă către o estetică funcțională și către confort, iar necesitatea de a îmbina utilul cu plăcutul, respectiv relaxarea cu distracția devine tot mai vizibilă în locuințele din întreaga lume.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro