(P) Pe urmele sultanilor într-un circuit cultural în Istanbul

De Unica.ro pe
Fosta capitală a trei Imperii și singurul oraș întins pe două continente, Istanbul abundă în obiective istorice, se laudă cu o gastronomie fabuloasă și este binecuvântat prin peisaje pitorești, fiind totodată unul dintre cele mai populare orașe ale lumii.

Construit pe malurile Bosforului, cu o parte europeană și una asiatică, Istanbul are un bogat patrimoniu cultural, astfel că un circuit aici îți va scoate în cale cele mai de seamă simboluri bizantine sau otomane, începând cu Hagia Sofia sau Moscheea Albastră și până la palatele sultanilor ca Topkapi și Dolmabahce. În plus o croazieră pe Bosfor și pe Marea Marmara până la Insula Prințului, este obligatorie pentru orice turist care ajunge în Istanbul indiferent de perioada aleasă.

Orașul vizitat de peste 7 milioane de turiști pe an

Descoperă metropola plină de viață a Turciei într-un circuit de 5 zile cu autocarul, de la Europa Travel, la tariful accesibil de 149 euro/persoană, prilej excelent să vizitezi aici cele mai populare obiective turistice, printre altele, și să faci un scurt tur de oraș în Edirne, ce este renumit pentru Moscheea Selimiye, o bijuterie otomană parte din UNESCO.

Dacă nu ai mai fost niciodată în Istanbul, trebuie să-ți faci neapărat planuri pentru o vacanță în acest loc fascinant. Pe lista cu locuri de văzut aici trebuie să așezi neapărat Marea Moschee Albastră din Piața Sultanahmet. Lăcașul de cult este singurul din Turcia ce deține 6 minarete, iar numele său provine de la faptul că întreaga fațadă și interiorul au fost decorate cu 21.000 de plăci din ceramică albastră de Iznik.

La mică distanță de Moscheea Albastră, domnește cea mai de seamă catedrală a Constantinopolului: Bazilica Sfânta Sofia, care a reprezentat un model pentru realizarea Moscheei Albastre. Hagia Sofia continuă să impresioneze și astăzi cu interiorul său plin de mozaicuri aurite, chiar dacă multe dintre ele au fost distruse în timpul transformării catedralei în moschee. Astăzi, acesta este cel mai important muzeu creștin din Istanbul, ce adună peste 3 milioane de vizitatori în fiecare an.

Capodopere arhitecturale

O altă bijuterie a vechiului Constantinopol, pe care o poți bifa în acest circuit de la Europa Travel, este Basilica Cisterna așa numitul Palatul Scufundat al Istanbulului, un vechi rezervor de apă realizat în secolul –V- ce se întinde pe circa 10.000 mp. Aici vei putea observa cele 330 de coloane din marmură și statuia cu numeroasele capete ale Medusei, iar dacă ai noroc poți să iei parte la un concert de muzică clasică organizate frecvent în aceast loc.

Circuitul în Istanbul de la Europa Travel te conduce pe urmele otomanilor vizitând Palatul Topkapi, care a fost vreme de 300 de ani reședința a peste 25 de sultani. Acesta este de altfel Muzeul Național al Turciei, unde poți observa artefacte și exponate unice dintre care Mâna Dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, Toiagul lui Moise sau Sabia lui Ștefan cel Mare. Pe malul european al Bosforului, tronează somptuosul Palat Dolmabahce, fiind unul dintre cele mai grandioase palate otomane din întreaga lume fapt pentru care și-a primit supranumele de Versailles-ul Istanbulului. Fosta reședință a celui mai iubit lider, Mustafa Ataturk găzduiește 285 de saloane imperiale decorate cu candelabre din cristale de Bohemia și mobilier de epocă.

Turoperatorul Europa Travel îți propune să faci o croazieră de neuitat pe Bosfor, prilej excelent să admiri și alte obiective turistice importante precum Podul Galata ce traversează Cornul de Aur sau Turnul Galata ce a fost ridicat de genovezi pentru o vedere de ansamblu a Bosforului. În plus, poți opta și pentru o călătorie pe Marea Marmara, până la Buyukada ce face parte din Insulele Prințului.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Circuite 2018

Circuit Istanbul – tarif: 149 euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid roman si ghid local. Bonus! Croaziera pe Bosfor! Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge