(P) Malta, insula aurie și strălucitoare a Mediteranei

De Unica.ro pe
Atunci când îți dorești să descoperi Europa veche autentică, o țară cu o bucătărie sofisticată și cu plaje de aur, pornește spre Malta! Vei găsi în Mediterana o insulă plină de temple mai vechi decât piramidele egiptene, dar și construcții spectaculoase, peisaje de poveste și iahturi, mai ceva decât la targurile internaționale de bărci. Totul cu bani puțini.

Potrivit consultanților malta.ro, o vacanță de șapte nopti, cu mic dejun la hotel Hotel Santana 4* , transport cu avionul, cu bagaj de cală 20 kg si de mana 10 kg, costă de la 399 de euro/ persoană, sau de la 505 euro/persoana  la Hotel Dolmen 4*, cu mic dejun ,pentru plecările din 28 iunie, 5, 12, 19  si 26 iulie, a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agenției Malta Travel și al malta.ro, adăugând că agenția pregătește permanent și oferte speciale pentru pensionari, sau pentru familiile cu copii.

(P) Malta, insula aurie și strălucitoare a Mediteranei

Copilul Calatoreste gratis in Malta

Cât despre ce poți face în acestă insulă, nu ai de ce să-ți faci probleme! Iată doar o parte din destinațiile de bifat în locul supranumit ”Insula de miere”:

Capitala Valletta – culturӑ, artӑ, religie, politicӑ, rӑzboi

Tarife: Adult: 45 euro, Copil: 35 euro

Excursia pe care nu trebuie sӑ o rataṭi, vӑ invitӑ sӑ descoperiṭi timp de o zi cel mai important simbol de pe harta arhipelagului: capitala Valletta. Oraṣ modern, capitala culturalӑ europeanӑ ȋn anul prezent, dar vechi de peste 450 de ani, ce poartӑ mȃndru numele celui care a salvat Europa creṣtinӑ ȋn marele asediu din 1565. Cea mai fortificatӑ capitalӑ din lume, cuibul Cavalerilor Ioaniṭi, astӑzi adӑposteṣte peste 30 de biserici, peste 300 de monumente, auberge-urile ordinului, romantice strӑzi ȋnguste, bulevarduri cu vitrine elegante, mici ṣi cochete restaurante. Turul nostru pietonal, deṣi lejer, ṭinteṣte sӑ fie exhaustiv, care pe lȃngӑ obiectivele de maximӑ importanṭӑ aṣterne luminӑ ṣi pe detaliile care de obicei rӑmȃn ascunse vizitatorilor. Desigur vom vizita Co-Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, care este printre cele mai decorate biserici din Europa, cu cea mai importantӑ pȃnzӑ din secolul XVII, Decapitarea, opera lui Caravaggio, Palatul Marilor Maeṣtrii, dar prin prisma explicaṭiilor complexe, o sӑ descoperiṭi ṣi lӑcaṣe de cult, bastioane ṣi metereze, piaṭete, grӑdini, alei, iar la final o sӑ vӑ bucuraṭi de timp liber pentru cumpӑrӑturi, terase, restaurante. (Toate biletele de intrare incluse ȋn preṭ)

marsaxlokk

Vittoriosa, Grota Albastrӑ, Temple Megalitice – rӑdӑcinile adȃnci din Sud

Tarife: Adult: 40 euro, Copil: 30 euro

Descoperim Sudul Maltei, tӑrȃmul tradiṭiilor ṣi obiceiurilor vechi, pӑstrate aproape cu sfinṭenie. Facem o plimbare ȋn zona Marelui Port, descoperind Vittoriosa, oraṣul-cetate care a dus faima Cavalerilor Ioaniṭi, dar ṣi groaza inchiziṭiei papale. Dupӑ o vizitӑ foarte interesantӑ ȋn Palatul Inchizitorului, singurul edificiu de acest gen care se poate vizita ȋn Europa, ne ȋndreptӑm spre alt loc misterios: templul megalitic Hagar Qim, unde primii oameni care au locuit ȋn Malta, acum 5500 de ani, au ȋncȃntat zeii cu pietre imense ridicate spre cer. Ȋn final ne aṣteaptӑ Grota Albastrӑ similarӑ cu cea din Capri, vizibilӑ de pe falezӑ sau din barcӑ, dacӑ marea permite. (Toate bilete de intrare incluse ȋn preṭ; plimbare opṭionalӑ cu barca este 8 euro/persoanӑ).

Air.malta

Insula Gozo, a două că mărime din arhipelag, e cea care a păstrat mai mult din tradiția rurală a vechilor locuitori ai Maltei.

Tarife: Adult: 60 euro, Copil: 40 euro

Gozo, deṣi relativ aproape de insula principalӑ, este un loc cu altӑ personalitate, care prezintӑ diferenṭe marcante faṭӑ de ce puteṭi descoperi ȋn Malta. Insula sorӑ dispune de un patrimoniu turistic natural bogat ṣi diversificat, este mai pitoreascӑ, iar oamenii de aici se ocupӑ mai puṭin cu turismul ṣi mai mult cu pescuitul, ei considerȃndu-se a fi gozitani ṣi nu maltezi. Dupӑ ce vom traversa cu feribotul, vizitӑm Victoria, capitala insulei ṣi Citadela, cetatea medievalӑ, mergem la biserica fӑcӑtoare de minuni Ta’ Pinu, locul vindecӑrilor inexplicabile, poposim ȋn golful Dwejra, lȃngӑ Marea Interioarӑ ṣi Stȃnca Ciupercilor pentru a admira dramatica ȋntȃlnire a stȃncii cu marea sau pentru o plimbare superbӑ cu barca (dacӑ marea permite), urmeazӑ Fontana, satul spӑlӑtoreselor, unde veṭi avea ocazia sӑ degustaṭi bunӑtӑṭile gozitane ṣi sӑ vӑ alegeṭi suveniruri tradiṭionale, iar ȋn final ne aṣteaptӑ  Xlendi, golful nimfelor, unde la malul mӑrii vom fi serviṭi cu masa de prȃnz. (Biletele de feribot ṣi prȃnzul incluse ȋn preṭ).

Malta este un loc special care merită mai multă atenție din partea turiștilor. Vino aici și simte magia pentru tine.

citadel gozo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un registru național. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Agresorii sexuali vor fi înscriși într-un registru național. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis