(P) Cosmopolita și tradiționala Portugalia, de explorat într-un circuit de 8 zile

De Unica.ro pe
Aproape 13 milioane de turiști străini au vizitat anul trecut tradiționala și colorata Portugalia. Însorita țară din Peninsula Iberică cucerește călătorii prin peisajele dramatice, combinație irezistibilă între coasta spectaculoasă a Atlanticului și lanțul muntos Serra da Estrela, dar și cu orașele cosmopolite, satele pescărești tradiționale și gastronomia unică.

Descoperă minunile Portugaliei într-un circuit antrenant de la Europa Travel, la tariful de 629 euro/persoană, prilej să vizitezi aici cele mai populare locuri ca Lisabona, Porto, Sintra, Fatima sau Evora, plus multe alte atracții și așezări fascinante în numeroasele excursii opționale organizate de turoperator.

Portugalia este țara lui Henric Navigatorul și Vasco da Gama, exploratorii din Epoca Marilor Descoperiri, primul fiind celebru și pentru că a înființat o școală de navigație, iar cel din urmă pentru că a găsit calea maritimă dintre Europa și India, dar și pentru că a ajuns până la Capul Bunei Speranțe. Dincolo de rutele descoperite de exploratori, Portugalia este renumită și pentru plajele sale deosebite sau vinul puternic aromat.

Colorata Lisabona

Circuitul de la Europa Travel pornește cu explorarea capitalei Lisabona o destinație unde arta este întâlnită chiar și în stradă. Pornește în turul ghidat spre cartierele Belem și Alfama pentru a admira casele cu fațade decorate cu ceramică azulejos, străduțele înguste pe unde are traseu tramvaiul de epocă, piețele ticsite de tarabe ale comercianților ambulați și localurile tradiționale de unde răsună muzica fado. Simbolurile orașului sunt Turnul Belém cu superbele sale decorațiuni maritime și arhitectura manuelină și Mănăstirea Jerónimos, unde se află și mormântul marelui explorator Vasco da Gama – ambele edificii fiind protejate prin includerea lor în patrimoniul mondial UNESCO.

circuit Portugalia

Pe urmele regilor în Sintra

Din Lisabona, drumul poate continua cu explorarea opțională a orășelului Sintra parte și el din UNESCO, datorită faptului că aici obișnuiau regii și prinții portughezi să se retragă în timpul sezonului estival. Cel mai vizitat obiectiv al orașului este Palacio de Pena, a șaptea minune a Portugaliei, cu arhitectură influențată de mauri, arabi, spanioli și indieni, turnuri și cupole pastelate și terase ce par suspendate între cer și pământ.

Așezări tradiționale încântătoare

În ciuda cosmopolitismului și a vieții de noapte foarte dezvoltată din orașele principale, Portugalia a rămas totuși o destinație tradițională. Acest aspect poate fi simțit cel mai bine în Nazare și Obidos, două așezări pitorești pe care le vei putea explora în turul de la Europa Travel. Obidos este considerat cel mai fortificat sat medieval al țării, recunoscut mai ales pentru căsuțele albe ca neaua și detaliile pastel. Se spune că Obidos a fost prima așezare portugheză oferită ca dar de nuntă familiilor regale, această tradiție fiind începută de Regele Dinus I.  În timp ce, Nazare este mai înainte de toate destinația pasionaților de surfing, dar și o așezare pescărească ce vibrează de tradiții și voie bună.

Dacă ești pasionat de istorie, în turul de la Europa Travel vei putrea bifa și câteva locuri medievale unde s-au păstrat vechi construcții romane cum este situl arheologic Conimbriga (aflat la circa 16 km de orașul universitar Coimbra), sau Braga care a jucat rol de capitală a provinciei Galaecia, în timpul ocupației romane.

Porto, orașul vinului

Dintre toate orașele portugheze, Porto este cel mai cunoscut pentru vinurile sale dulci și tari pe care le poți servi de pe Mosteiro da Serra do Pilar cu vederi spre râul Duoro. Descoperă la pas centrul istoric parte din UNESCO, unde vei vizita Catedrală Se do Porto, o bijuterie a stilului romanic cu superbe picturi murale sau Podul Luis I unul dintre cele mai mari poduri metalice din Europa. În plus, poți admira orașul și din funicular urcând de la Piața Ribeira până la Batalha.

Circuitul se încheie cu explorarea orășelului Batalha (celebru pentru mănăstirea cu același nume – una dintre cele mai frumoase construcții sacrale gotice), urmat de un tur spiritual la Fatima (unde se află Sanctuarul Fecioarei Maria, cel mai important loc de pelerinaj din Portugalia), și un tur al orașului Evora (un adevărat muzeu în aer liber cu Templul Dianei – unul dintre cele mai conservate monumente romane, parte din UNESCO).

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Minunile Portugaliei – Tarif: 629 Euro/persoana, 8 zile (1 noapte in  Lisabona, 1  in  Coimbra, 2  nopti in  Porto, 1  noapte in  zona Abrantes – Mavao) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, tururi, vizite si excursii conform program, degustare de vinuri in Porto, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil