(P) Circuit încărcat de mister prin oraşele de top ale Marocului și Spaniei

De Unica.ro, pe
Una dintre cele mai încântătoare şi mai cunoscute destinaţii ale lumii este fără îndoială Maroc, care te atrage ca printr-o vrajă şi te aşteaptă să-i explorezi farmecul din fiecare loc. Înconjurat de 3500 kilometri de coastă şi traversat de numeroase lanţuri muntoase, țara medinelor antice este caracterizată printr-o incredibilă diversitate de peisaje. Pe de cealaltă parte, Spania este și ea plină de exotism, pornind de la plajele generoase și până la stațiunile cu viață de noapte.

Porneşte într-un circuit incredibil prin cele mai populare locuri din Spania și Maroc, propuse de Europa Travel, care îţi oferă ocazia să explorezi o cultură deosebită, peisaje uimitoare şi numeroase surprize care te vor încânta. Poți face o oprire opțională și în Gibraltar – peninsula stâncoasă ce desparte Spania de Maroc.

Bogăţie şi diversitate de atracţii în Maroc

De la Casablanca şi până în Rabat, de la Fez la Marrakech şi până la dunele deşertului Sahara, Marocul se mândreşte cu o mare bogăţie de atracţii naturale şi istorice deosebite, precum şi cu un important patrimoniu cultural. Te va surprinde aici ospitalitatea legendară a localnicilor, precum şi o generaţie tânără mai deschisă ca oricând, pe cale să schimbe mentalitatea tradiţională în favoarea uneia orientate tot mai mult înspre vest, în timp ce sunt păstrate cu mare grijă şi atenţie valorile ce ţin de familie, artă, meşteşug şi religie. Toate acestea sunt posibile cu atât mai mult cu cât turismul este din ce în ce mai înfloritor, iar vizitatorii sunt atraşi încă de ceea ce îi oferă farmecul şi atmosfera autentică a Marocului.

Cele mai frumoase oraşe din Maroc

Topul atracţiilor din Maroc sunt dominate de vechea capitală Marrakech, cunoscută şi ca „Perla Sudului”. Văzut adesea ca inima turismului din Maroc, orașul Marrakech te cucereşte cu aromele sale exotice, cu ritmul său tihnit, cu numeroasele sale muzee şi atracţii turistice într-un amestec deosebit de culturi şi cu uimitoarea sa Medina. Printre cele mai de seamă obiective turistice se numără Moscheea Koutoubia şi Palatul Bahia.

Circuit Spania-Gibraltar-Maroc

Un alt oraş fermecător este Fez, situat pe traseul comercial ce leagă Oceanul Atlantic de Marea Mediterană, al cărui oraș vechi a fost inclus în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Acest centru religios şi cultural este considerat a fi o adevărată bijuterie arhitecturală, aşa cum vei putea observa vizitând frumoasa Moschee Karaouin, construită în secolul al IX-lea, Palatul Regal Dar El Makhzen şi splendidele cetăţi.

Capitala Marocului, Rabat, adăposteşte în inima oraşului Turnul Hassan, ultimul vestigiu al unei moschei neterminate, în timp ce în spatele coloanelor din marmură, Mausoleul lui Mohamed V impun respectul şi grandoarea. Aici vei putea admira şi impresionantul Palat Regal și Oudaya Kasbah, un adevărat muzeu în aer liber.

Important centru internațional de afaceri și metropolă în continuă dezvoltare, Casablanca mai păstrează încă din farmecul local prin cele mai impresionante simboluri spirituale, Moscheea Hassan II, una dintre cele mai mari și mai frumoase din lume, precum și Catedrala Notre Dame Lourdes sau Villa Mirador și Villa dar Saada.

Spania și plajele sale generoase

În drumul spre Maroc poți descoperi și moderna stațiunea Malaga, unde viața de noapte se întrepătrunde delicat cu tradițiile maure și relaxarea pe plajele idilice. Portul pitoresc plin de vase de croazieră este locul ideal pentru promenade la amurg și tot aici poți servi cele mai bune fructe de mare și preparate din pește. Dacă vrei să iei parte la cele mai frumoase show-uri de dans flamenco și lupte cu tauri, o variantă interesantă poate fi regiunea Andaluzia, cu oprire în Algeciras.

Circuitul de la Europa Travel îți oferă ocazia să vizitezi opțional și micuța colonie britanică Gibraltar, situată la confluența Mării Mediterane cu Oceanul Atlantic, care te cucerește cu peisajele sale diverse, dominate de stâncile înalte și apele de un albastru ireal.

De Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite exotice

Circuit Spania-Maroc-Gibraltar – tarif: 499 Euro/persoana, 8 zile (2 nopti in Algeciras, 1 noapte in Casablanca, 2 nopti in Marrakesh, 2 nopti in Fez), cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, ferryboat pe ruta Algeciras – Tanger – Algeciras, tururi cu autocar prevazute in program, ghid local, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!