(P) Balcic, un oraș pitoresc perfect pentru romantici

De Unica.ro, pe
Pe coasta Mării Negre, în regiunea Dobrici la circa 40 km distanță de Varna, se întinde Balcic – unul dintre cele mai boeme orașe bulgărești, unde te poți refugia pe timpul verii departe de aglomerația celor mai populare stațiuni.

În Balcic, romanticii și familiile cu copii se pot relaxa în tihnă pe nisipuri fine, pot să descopere Castelul Reginei Maria cu fabuloasele Grădini Botanice, să admire peisajele de pe promontoriul Capul Kaliakra ori să pornească în croaziere pe Marea Neagră.

Explorează Orașul Alb

Descoperă Orașul Reginei Maria într-un circuit cu autocarul de 4 zile, de la Europa Travel, prilej să descoperi în această vacanță și alte locuri din Bulgaria precum Albena, Varna, Nessebar, Sunny Beach sau Sozopol, fiecare cu atracțiile istorice sau naturale pe care vei avea ocazia să le descoperi în acest tur.

Mai pitoresc decât oricare alt oraș bulgăresc, Balcic are cu ce se lăuda, iar numărul mare de turiști ce poposesc aici în fiecare vară vine ca o confirmarea a acestui lucru. Simbolul locului este Palatul Cuibul Liniștit ridicat ca reședință de vară pentru Regina Maria, îndrăgostită de peisajele armonioase și de liniștea ce trona peste acest ținut care a aparținut pentru o scurtă perioadă și României.

Castelul alb stă cocoțat pe o colină aproape de mare, oferind priveliști splendide din grădinile exotice ce se întind pe trei terase ocupând o suprafață de până la 16 ha. Cuibul Liniștit așa cum a fost supranumit de Regina Maria are un stil arhitectural unic – combinație între elemente mediteraneene și stilul specific otoman prezentând chiar și un minaret, iar în interiorul său tradițional pot fi observate chiar și influențe maure.

În inima orașului Balcic vei putea observa și ruinele Templului Cybele, recent descoperite, ce a fost ridicat în timpul dominației ioniene, când zona era cunoscută sub numele elen de Dionysopolis.

Alte locuri încântătoare ale Bulgariei

După ce faci un tur complet al orașului te relaxezi la plajă și străbați frumoasele Grădini Botanice, Europa Travel îți propune o vizită opțională în Albena, stațiunea preferată de familiile cu copii. Pe drumul spre Varna vei putea vizita Mănăstirea Aladja, una dintre cele mai importante dintre cele 120 de biserici din piatră ale Bulgariei datată din secolul al XIII lea.

Dacă ești pasionat de istorie vei putea face o scurtă vizită în Nessebat – orașul considerat un adevărat muzeu în aer liber, ce face parte din UNESCO datorită centrului istoric bine păstrat unde pot fi observate rămășițele a circa 40 de biserici medievale, zidurile cetății, băile turcești și morile de vânt din lemn și piatră.

La circa 70 km distanță de Nessebar, se află Sozopol – o așezare rustică cu plaje virgine, stânci calcaroase, faleze spectaculoase și golfuri izolate. Potrivit ultimelor săpături arheologice, Sozopol este cea mai veche așezare de pe litoralul bulgăresc, atestată din timpul dominație grecești când era cunoscută ca Apolonia Pontica.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit – Excursie la Balchik – Tarif: 135 Euro/persoana, 4 zile (2 nopti in Balchik + 1 noapte in Sunny Beach) cazare cu demipensiune la hoteluri de 3*, transport autocar, ghid insotitor. *5 excursii BONUS: Varna,  Capul Kaliakra, Albena, Nesebar, Sozopol. Reducere seniori -10 Euro! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!