7 sfaturi: Cum să ai o fotografie de profil reușită pe Facebook

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 07 aprilie 2017, 12:47
Toate ne dorim fotografiile perfecte pentru profilul de Facebook, dar ce facem când nu toată lumea beneficiază de fotograf personal? Noul smartphone Huawei P10 îți vine în ajutor, oferindu-ți una din cele mai bune camere foto disponibile pe piață pentru un portret perfect!

Ți-am pregătit o serie de sfaturi utile și practice, care, combinate cu tehnologiile inovatoare ale telefonului Huawei P10, îți pot oferi portretul visat. În plus, te poți inspira din experiența unuia din cei mai cunoscuți fotografi de fashion din România, Marius Bărăgan, care a realizat deja mai multe ședințe foto doar cu acest model de telefon, inclusiv fotografiile de față!

Iată ce poți face:

  1. Alege un fundal colorat

Dacă vrei să atragi atenția, cu siguranță ai nevoie de un pic de culoare în poza ta de profil. Funcția Portret, integrată în Huawei P10, include efectul bokeh, care va blura fundalul, fara detalii de genul cladiri sau obiecte, astfel încât în spatele tău vor rămâne doar culorile estompate, gata să-ți pună în valoare trăsăturile.

7 sfaturi: Cum să ai o fotografie de profil reușită pe Facebook
  1. Alege un machiaj natural

Nu-ți face probleme dacă machiajul tău nu acoperă în totalitate micile imperfecțiuni. De asta se ocupă tehnologia 3D de identificare facială integrată în modul Portret: chipul tau va fi analizat, iar apoi imperfecțiunile vor fi retușate, pastrand însă un aspect natural al fotografiei. Marius Bărăgan definește experiența sa despre acest mod și ne spune că „modul Portret integrat în P10 reușește să poziționeze smartphone-ul în liga aparatelor foto DSLR profesionale, datorită faptului că tehnologiile și funcțiile integrate în sistemul dual-camera Leica pot să redea claritatea și detaliile întocmai, atribute pe care ți le poate oferi doar o lentilă cu distanță focală lungă (teleobiective). Nu m-a dezamăgit telefonul și l-aș folosi oricând în shooting-urile mele”.

machiaj natural

  1. Fii dramatică

Dacă vrei să oferi o nuanță de mister profilului tău, îmbinat cu tematica alb-negru, Huawei P10 este device-ul potrivit. Sistemul dual-camera al telefonului integrează un senzor monocrom de 20 MP, astfel că va surprinde niște fotografii alb-negru cu detalii incredibil de minuțioase. “Eu sunt de părere că fotografia alb-negru transmite o emoție diferită și mult mai puternică decât fotografia color. Iar senzorul monocrom de 20MP integrat în Huawei P10 reușește să surprindă detaliile cu o acuratețe atât de mare încât câteodată nici mie nu îmi vine să cred că fotografia a fost realizată cu un telefon. Pentru momentele în care vrei să postezi portrete artistice, îți recomand să activezi Modul Monocrome și să rogi un prieten să îți facă fotografii cu un background neutru, atemporal”, declară Marius Bărăgan.

fotografie de Marius Baragan

  1. Lumina este foarte importantă

Chiar dacă vremea nu este de partea ta sau pur și simplu n-ai apucat să prinzi razele dimineții, perfecte pentru un portret, stai liniștită – Huawei P10 îți pune la dispoziție un algoritm inteligent, special creat pentru a aplica nivelul de iluminare potrivit.

  1. Focalizarea perfectă

Cu siguranță este important ca poza ta de profil să fie clară. Dacă nu te pricepi așa bine la focalizare, noul device Huawei P10 îți vine în ajutor. Pe lângă faptul că efectul de bokeh este disponibil atât pentru poze color, cât și pentru cele monocrome, estomparea zonelor pe care vrei să le încețoșezi poate fi schimbată direct din telefon, după ce momentul a fost surprins.

  1. Bateria încărcată la drum lung

Desigur că înainte de o miniședință foto destinată profilului tău de Facebook este bine să te asiguri că telefonul are energia necesară, dar și un procesor care gestionează eficient resursele de energie. Cu Huawei P10, fii sigură că le poți avea pe amândouă: o baterie puternică și un procesor care optimizează consumul, numai bun într-o excursie, cu peisaj forestier, de poveste, pentru ca tu să duci ședința foto la bun sfârșit. Chiar și fotograful Marius Bărăgan ne spune că “este important să ai un smartphone cu o baterie performantă, căci, din experiența mea, când vrei să faci o fotografie de profil, nu îți faci una singură și o și postezi. Tragi mai multe duble, aranjezi o șuviță, una nu este clară și trebuie să faci una în aceeași poziție, și așa mai departe. Așa că ai nevoie de un telefon care să reziste alături de tine pe întreg parcursul “ședinței foto”. Iar Huawei P10 reușește să facă acest lucru. După utilizarea pe întreg parcursul unei zile, cu peste 300 de fotografii, pauzele de masă și schimbarea a 5 ținute, Huawei P10 mai avea la finalul zilei 10% baterie.”

sedinta foto

  1. Alege-ți unghiurile potrivite

Cum altfel îți poți pune în valoare trăsăturile, dacă nu-ți cunoști defectele și calitățile? Și cine altcineva mai bun decât tine te poate fotografia dacă nu chiar tu însuți? Selfie-urile sunt la îndemâna oricui, dar nu toată lumea are o cameră potrivită pentru asta. Acum Huawei P10 beneficiază de prima cameră frontală cu lentile Leica, perfectă pentru un autoportret reușit.

Spre final, Marius Bărăgan a dorit să împărtășească cu noi că „încă un detaliu care pentru mine a contat a fost senzorul de amprentă. În momentul în care faci un shooting, toți fotografii știu că timpul e prețios și rapiditatea trebuie să fie primordială. De aceea, senzorul de amprente de pe P10 m-a ajutat foarte mult în acest sens. Accesam camera foto, trăgeam câteva cadre și blocam direct telefonul. Odată ce reveneam la telefon, pe lângă faptul că intram direct în camera foto, odată pus degetul pe senzor, deblocam telefonul instant. Nu cred că am mai întâlnit o asemenea viteză de reacție la un telefon!”.

Mai multe fotografii realizate cu noul Huawei P10 găsești în galeria foto de AICI.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!