Foto: 6 oraşe de munte pe care să le vezi toamna

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 10:55

Ascunse în munţi sau golfuri micuţe, ori cocoţate pe versanţi abrupţi, cu plaje la poale, oraşele de munte sunt adevărate minunăţii ale naturii ce oferă peisaje de toamnă pitoreşti ireal de frumoase.
Dacă vrei să faci o plimbare în această toamnă, iată 6 oraşe fascinante din Europa pe care trebuie să le vezi.

Lucerne – Elveţia

Situat în inima Elveţiei, Lucerne este un orăşel de o frumuseţe umitoare. Aici a luat naştere legenda populară a lui Wilhelm Tell, faimosul arcaş care nimereşte nimereşte cu săgeata mărul aşezat pe capul fiului său.

Străbătut de lacul cu acelaşi nume, oraşul medieval, cu străzi pietruite şi căsuţe cu flori la ferestre şi panorama magnifică a munţilor care îl străjuiesc te cucereşte definitiv.

Trebuie să vezi neapărat Podul Capelei, lung de circa 200 de metri, ce datează din anul 1333, fiind cea mai veche construcţie din Elveţia.

Foto: 6 oraşe de munte pe care să le vezi toamna

Bled, Slovenia

Una din cele mai importante staţiuni turistice ale Sloveniei, Bled este de o frumuseţe uluitoare. Peisajul de munte, cu păduri întinse de molid, insula cu bisericuţă şi castelul de pe malul lacului de smarald dau impresia că oraşul este desprins parcă dintr-un peisaj de basm.

Nu rata plimbarea cu telecabina pe Vogel şi cascada din Parcul Naţional Triglav.
Bled se află la doar 40 kilometri nord de capitala Ljubljana.

Foto: 6 oraşe de munte pe care să le vezi toamna

Kotor – Muntenegru

Aşezat în cel mai sudic fiord din Europa şi mărginit de pereţii înalţi ai munţilor Lovcen, Kotor oferă un peisaj absolut fascinant, mediteranean şi montan deoportivă.

Cu o istorie bogată, orăşelul pitoresc cu căsuţele sale cu ţiglă roşie, biserici bizantine şi serpentinele ameţitoare ce coboară şi urcă, este un loc de o frumuseşe rară.

Foto: 6 oraşe de munte pe care să le vezi toamna

Sartène – Franţa

De o frumuseţe ieşită din comun, Insula Corsica îţi pune la dispoziţie atât exotismul sejurului la plajă, cât şi atmosfera pitorească a unei vacanţe în aer de munte.

Orăşele pline de farmec din regiunea franceză, precum Sartène sau Bonifacio, căţărate pe falezele de calcar ale munţilor corsicani şi construite în jurul acropolelor din granit îţi rezervă unele dintre cele mai frumoase panorame pitoreşti.

Foto: 6 oraşe de munte pe care să le vezi toamna

Ronda – Spania

Situat în regiunea Andalusia, acest spectaculos oraş te lasă fără suflare!
Construit deasupra bazinului şi minunăţiilor naturale de pe Râul Tajo, fiind imprejmuit de munţi. De aici se pot vedea grădinile Alameda del Tajo şi vechiul palat al regilor mauri ai Rondei.

Ronda, oraşul din nord-estul provinciei Malaga, este impărţit in două oraşe, unul vechi şi unul nou, care sunt legate printr-un pod.

Foto: 6 oraşe de munte pe care să le vezi toamna

Berchtesgaden – Germania

Undeva în landul Bavaria, la poalele Alpilor, Berchtesgaden este un oraş mic, pitoresc şi istoric, o cunoscută destinaţie de ski şi la fel de populară şi în lunile de toamnă.

Înconjurat de munţi, orăşelul şi-a păstrat farmecul original, prin zona arhaică din piaţa centrală, palatul cu acelaşi nume şi micile străduţe din centru.

Ca să ajungi în Berchtesgaden, poţi lua trenul de la Salzburg.
Dictatorului nazist Adolf Hitler avea aici o casă de vacanţă.

Foto: 6 oraşe de munte pe care să le vezi toamna

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!