O limonadă în „Grădina Verona”

De Roxana Andrei pe

Un colţ de Rai în centrul urbelui, pe strada Arthur Verona la numărul 15, în spatele librăriei Cărtureşti vă aşteaptă să-i treceţi pragul.
Dacă vremea ţine cu noi ne putem bucura de această oază de linişte şi de bun gust până prin luna noiembrie. Ne mai ajută şi ei cu pături şi aparatură specială pentru încălzire, cu diverse evenimente sau proiecţii de film care să ne mai încălzească spiritul.

După o zi grea la serviciu voiam să stau undeva unde pur şi simplu, să mă detaşez de tot ce mă apasă şi să-mi savurez cockteilul în linişte fără zumzet sau forfota oraşului.

Din momentul în care am intrat am zis că ăsta e locul perfect de petrecut serile. Muzică în surdină, verdeaţă, mese de lemn şi fier forjat, linişte, câteva lumânări aprinse – exact ca pe vremea când oamenii aveau grădini şi organizau serate sau ceaiuri intime. 

O ieşire la bere cu prietenii sau o plimbare romantică pe bulevard cu iubitul, amândouă se potrivesc cu Grădina Verona care-şi deschide porţile pentru oricine.

Mi-au câştigat simpatia cu modul în care arată. Acoperişul din lemn şi pânzele albe căzute în valuri se portivesc de minune cu verdele copacilor, cu pietrişul în care îţi îndeşi pantofii, cu mesele aşezate ici colo. Întotdeauna mi-au plăcut localurile aerisite unde să pot să mă desfăşor în intimitate fără să privesc cu teamă că poate cineva îmi ascultă conversaţia.

La capitolul preţuri nu-s cei mai ieftini de pe piaţă, dar nu vă speriaţi că nici nu exagerează. Un platou de brânzeturi este 17 lei, o sticlă de vin este între 35 şi 50 de lei, berea în jur de 6 lei şi faimoasa lor limonadă cu mentă este 7 lei.

Mergeţi la Grădina Verona cât vă mai permite vremea, altfel va trebui să mai aşteptaţi aproape un an până să gustaţi din limonada aia celebră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro