NASA lansează prima navă spațială care va atinge Soarele

De Oana Dinu, pe
NASA se pregătește să lanseze prima navă spațială către Soare, cu ajutorul rachetei Delta IV Heavy. Cercetătorii încearcă să afle informații fără precedent despre steaua din centrul sistemului nostru solar.

Parker Solar Probe este o navă spațială creată de NASA ce va fi lansată pe 4 august, de pe platforma din Cape Canavera, Florida, cu ajutorul rachetei United Launch Alliance Delta IV Heavy. Chiar dacă aceasta nu va fi trimisă chiar pe suprafața stelei, va zbura direct în atmosfera Soarelui și este considerată prima misiune care va „atinge Soarele”, conform site-ului oficial NASA.

Nava spațială are dimensiunile unei mașini mici se va afla la o distanță sigură de aproximativ 6 milioane de kilometrii față de Soare, unde temperatura va ajunge la 1400 de grade Celsius, și va furniza informații fără precedent despre Soarele nostru și despre felul în care influențează sistemul solar și ulterior Pământul. Nava va fi protejată de un scut de carbon cu o grosime de 11,43 de centimetri.

Ținta cercetătorilor de la NASA o reprezintă modul în care căldura și energia se mișcă prin atmosfera Soarelui, ce elemente accelerează vânturile solare, acele fluxuri de particule încărcate electric, emise de atmosfera superioară a Soarelui.

Citește și:

Turiștii ar putea primi înapoi toți banii plătiți pe vacanțele în Europa. Care sunt condițiile

O nouă metodă de înșelăciune circulă pe internet. Oricine poate cădea în capcană

Sursă foto: northfoto.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!